Breakdance groep The Ruggeds voor het eerst te zien in Nederlandse theaters

Breakdance groep The Ruggeds voor het eerst te zien in Nederlandse theaters

De Eindhovense breakdance crew The Ruggeds gaan voor het eerst in Nederland de theaters in met hun eigen voorstelling Adrenaline. In december 2016 wonnen ze voor de derde keer de Nederlands kampioenschappen breakdance. De theatervoorstelling Adrenaline gaat in première op vrijdag 10 februari 2017 in Parktheater te Eindhoven.

The Ruggeds zijn sinds 2005 actief als danscrew en hebben in de afgelopen jaren aan alle grote battles op deze aardbol meegedaan, en met succes. Op dit moment zijn ze een van de meest succesvolle en actieve crews ter wereld. De dansers zijn zowel collectief als solo te zien in diverse dansshows, commercials en videoclips. Na diverse theatershows in o.a. New York en London staan ze dan straks voor het eerst in de Nederlandse theaters. In samenwerking met het Parktheater in Eindhoven is de theatervoorstelling Adrenaline ontwikkeld. Een voorstelling over de drang tot dansen en het continue opzoeken van de grenzen van wat lichamelijk en technisch mogelijk is met dans.

Met de theatervoorstelling hopen de dansers een nieuw en jonger publiek naar het theater te trekken en een nieuwe generatie dansers vanuit de urban scene het belang van het theater in te laten zien. Het belooft een spektakel te worden vol acrobatische hoogtepunten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.