Brammetje Baas in actie voor Reumafonds

Brammetje Baas in actie voor Reumafonds

Sport- en cultuurevent voor scholen moet meer begrip creëren voor kinderen met jeugdreuma

Het Reumafonds is een samenwerking aangegaan met de theatervoorstelling Brammetje Baas van Theater in School. In de voorstelling van Brammetje Baas is Brammetje een heel druk jongetje. Heel lief, gewoon, nooit saai en ja, dus ook heel beweeglijk. Hij heeft altijd heel veel vragen in zijn hoofd, zijn hersenen zitten nooit stil, en hij zelf daarom ook niet. Brammetje Baas is heel bewegelijk, maar wat als bewegen niet vanzelfsprekend is? Voor het Reumafonds is de voorstelling daarom aangepast met een verhaallijn die gaat over moeite hebben met bewegen. Net als kinderen met jeugdreuma. Met de voorstelling wil het Reumafonds samen met Theater in School een bijdrage leveren aan méér bewustwording en meer begrip voor kinderen met jeugdreuma op school.

Met voorstelling en sponsoractie bijdragen aan begrip over en onderzoek naar jeugdreuma
Door Brammetje Baas uit te nodigen op school halen scholen een georganiseerd sport- en cultuurevent naar het schoolgebouw. Het brengt de leerlingen letterlijk in beweging, ze snuiven cultuur op èn dragen bij naar het onderzoek van jeugdreuma. Ook wordt met de voorstelling een stap gezet in de richting van meer begrip en meer bewustwording voor het gedrag en de positie van kinderen met reuma op basisscholen. Basisscholen kunnen de voorstelling van Brammetje Baas met korting bestellen. Naast de voorstelling ontvangen ze ook een Reumafonds-actiepakket, waarmee een sponsoractie kan worden opgezet.
De voorstelling is in te kopen met het budget dat scholen ter beschikking wordt gesteld voor culturele activiteiten.

Brammetje ook uitnodigen op school?
Scholen die Brammetje Baas uit willen nodigen op school kunnen dat doen via www.theaterinschool.nl. Vermeld daarbij dat de school belangstelling heeft voor de sponsoractie Brammetje Baas & Reumafonds. Bij het reserveren van een speeldatum ontvangt de school 10% korting en het digitale sponsorpakket (bestaande uit leuke gadgets, een brief aan ouders over de actie, een sponsorlijst, informatie over het Reumafonds om voor te lezen in de klas en een voorbeeldcheque). Het opgehaalde bedrag wordt door de school rechtstreeks gestort bij het Reumafonds.

Brammetje Baas
Brammetje Baas is een bijzonder leuke theatervoorstelling, gebaseerd op de bekende film van Anna van der Heiden en Tamara Bos, waarin alle vragen die je je als kind bedenkt voorbij komen. Na afloop van deze voorstelling vertelt Brammetje o.a. over zijn bewegelijkheid (ADHD) én dat er kinderen zijn die niet makkelijk kunnen bewegen. En gaat daarover in gesprek met de kinderen. Kijk voor meer informatie op www.BrammetjeBaas.nl en www.theaterinschool.nl.

Reumafonds
Het doel van het Reumafonds is om zoveel mogelijk basisscholen kennis te laten maken met de voorstelling van Brammetje Baas. Het Reumafonds is de grootste patiëntenorganisatie voor mensen met een vorm van reuma en helpt hen om zelf hun kwaliteit van leven te verbeteren. In Nederland hebben meer dan twee miljoen mensen een vorm van reuma, waaronder jeugdreuma. Het Reumafonds geeft voorlichting en advies, en maakt zich samen met patiënten sterk voor hun belangen bij politiek en zorg. Daarnaast financiert en initieert het Reumafonds wetenschappelijk reumaonderzoek naar betere behandelmethoden en genezing. Het Reumafonds krijgt geen geld van de overheid en is afhankelijk van particuliere donaties en giften. Kijk voor meer informatie op www.reumafonds.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.