Bos Theaterproducties verwelkomt cabaretier Stefan Hendrikx in het impresariaat

Bos Theaterproducties verwelkomt cabaretier Stefan Hendrikx in het impresariaat

Bos Theaterproducties maakt vandaag bekend dat zij cabaretier Stefan Hendrikx toevoegen aan hun impresariaat. In theaterseizoen 23/24 staat een tournee op de planning met zijn eerste (avondvullende) soloprogramma ‘Who’s the man’. Stefan is winnaar van het Leids Cabaret Festival 2022 en de Comedy Talent Award (2018). Naast cabaretier is hij ook acteur. Zo was hij in 2019 en 2020 nog te zien in de jeugdtheatervoorstelling Hoe Mieke Mom Haar Maffe Moeder Vindt van Theater WEI i.s.m. Theater Gnaffel, en ook te zien bij programma’s als Hufterproef, Alpacas en Flikken Rotterdam.

Niels van der Fits (Commercieel Directeur/Hoofd Tourneeplanning en Impresariaat Bos Theaterproducties) over Stefan Hendrikx:
“Stefan is een allround performer wie met het winnen van het Leids Cabaretfestival zichzelf goed op de kaart heeft gezet. We zijn trots dat hij binnen ons impresariaat zijn talent verder kan ontwikkelen en geloven dat zijn absurde, doch kwetsbare voorstelling een toevoeging aan het cabaretaanbod is.”

Stefan Hendrikx
Stefan Hendrikx (1990) is cabaretier, acteur en improvisator. Hij studeerde af aan de cabaretopleiding de Koningstheateracademie. Hierna heeft Stefan in 2017 ook nog zijn diploma behaald aan de Toneelschool Arnhem (ArtEZ). Momenteel tourt hij samen met Andries Tunru en pianist Joep Hullegie door heel Nederland. Als trio spelen zij geïmproviseerde comedyvoorstellingen met overkoepelende titel ‘Beperkt Houdbaar’.

“Ik ben erg blij dat ik bij Bos Theaterproducties de stap mag zetten om (vele fantastische) solo cabaretprogramma’s te mogen maken. We kenden elkaar al via Beperkt Houdbaar, dus het voelde als thuiskomen toen ik bij hen tekende.”

Juryrapport Leids Cabaret Festival 2022
“Als Stefan Hendrikx opkomt zie je meteen dat we te maken hebben met een allround performer. Het is een spannende artiest met onvoorspelbare moves, prettig om naar te kijken. Je vraagt je in het begin even af waar het heen gaat, maar die vraagtekens plukt hij langzaam één voor één uit de lucht.”

Who’s the man
Met de theatervoorstelling ‘Who’s the man’ tourt Stefan vanaf oktober 2023 door het land. Een voorstelling over écht een man, of, een echte man. In ieder geval manoeuvreert hij zich als vegetariër op familiebarbecues, is hij verplicht galant op eerste dates en hoopt hij kwetsbaar te kunnen zijn zonder “ha, gaaaay!” te horen. Hij vraagt zich wel af of die man die hij nu is straks wel kan overleven in een post-apocalyptische samenleving. Sowieso zou elke échte man zich moeten afvragen: when shit hits the fan, wat kan je dan?
 
Flunknarf
Naast Beperkt Houdbaar speelt Stefan (met Andries) maandelijks bij het comedy collectief Flunknarf in Utrecht waar hij scènes, liedjes en rapbattles improviseert. In 2018, 2019 én 2022 werd Flunknarf zelfs Nederlands Kampioen Improvisatietheater.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.