Boom Chicago wordt tijdelijke tijdmachine: onbezorgd en ouderwets genieten met comedyshow Sitcom

Boom Chicago wordt tijdelijke tijdmachine: onbezorgd en ouderwets genieten met comedyshow Sitcom

Amsterdam maakt zich op voor een avond vanouds lachen: nostalgisch dichtbij, maar op gepaste afstand. Voor zijn nieuwste werk keert komedietalent Andrew Moskos terug naar zijn academische roots door het gouden sitcom-format onder de loep te leggen. Boom Chicago biedt hiermee een tegenhanger van de turbulente tijd waar we in leven: voorspelbaarheid, de grote cliché en tegelijkertijd stille kracht achter dit klassieke format. Een ontsnappingsfeest dat je niet mag missen… how you doin’?

De nieuwe show ‘Sitcom’ slingert ons terug naar de jaren ’90, toen ieder gênant voorval kon worden opgelost in een half uur zendtijd. De formule kunnen we dromen: een groep ‘strategisch bij elkaar geraapte’ vrienden komt op dezelfde plekken samen om in realistisch verbeeldde – maar zeer onwaarschijnlijke – situaties verwikkeld te raken. De camera’s leggen alles vast, terwijl het studiopubliek perfect getimed de schaterlach, het applaus en de welbekende ‘oooh!’ inzet. Gelukkig komt het allemaal goed na het laatste reclameblok.

Moskos, ooit sociologiestudent, vernam dat Netflix meer dan vijfhonderd miljoen dollar wilde neertellen voor de hervertoning van Seinfeld. De onderzoeker in hem werd wakker en vroeg zich af: waarom zoveel geld voor een serie die al geschreven is, uitgezonden op een ander kanaal en in de woorden van de makers ‘nergens over gaat‘? Is het weemoed of een verlangen naar vervlogen tijden? Is het lowbrow vermaak vol gedateerde stereotypes?

Vanaf 22 september worden deze vragen omgezet in hilarische antwoorden en nemen de acteurs als kers op de taart een pilotaflevering met het publiek op. Claim een van de felbegeerde kaarten en dirk je op voor een avond vol vermaak en ontspanning. Verover bank voor twee of een tafel voor vier voor het perfecte uitje met vrienden, naasten of een combi van allemaal. Jullie worden beloond met de iconische video’s, looks en jingles van de nineties: een tijd waarin alles zoveel simpeler was.

CAST & CREW
Andrew Moskos is co-founder, artistiek directeur en geestelijk vader van Boom Chicago. Hij is een bekende in het landschap van de lach en leende zijn pen eerder voor de legendarische speech van onze Minister President tijdens ‘de Nederlandse Correspondents’ Dinner’. In de woorden van Rutte, een van zijn beste beslissingen ooit.

De flitsende schrijvers en spelers van Sitcom zijn Matt Castellvi, Simon Feilder, Lizz Kemery, Simon Lukacs en Stacey Smith. Licht, geluidsontwerp en technische improvisatie neemt Emil Struijker-Boudier voor rekening. De muzikale productie en improvisatie komen uit de koker van Sacha Hoedemaker.

INFORMATIE

  • Première 22 september, 20:30 uur, daarna elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag
  • Rozengracht 117, Amsterdam
  • Boomchicago.nl | Teaser Sitcom

Lachen is gezond, maar wel in een verantwoordelijke setting. Veiligheid, gezondheid en welzijn staan voorop: voor ons publiek en de makers. Alle shows vinden daarom plaats in lijn met de laatste COVID-19 richtlijnen en advies vanuit het RIVM.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.