Boom Chicago viert 30-jarig jubileum met o.a. Seth Meyers, Brendan Hunt, Arjen Lubach en Femke Halsema

Boom Chicago viert 30-jarig jubileum met o.a. Seth Meyers, Brendan Hunt, Arjen Lubach en Femke Halsema

AMSTERDAM, 15 maart 2023 – Boom Chicago viert zijn 30-jarig jubileum groots en uitbundig van 5 t/m 16 juli, tijdens de derde editie van het Boom Chicago Comedy Festival. Het festival opent met speciale gasten burgemeester Femke Halsema en Arjen Lubach. In het Alumni Weekend (6-9 juli) treden headliners Seth Meyers en Brendan Hunt op, naast collega’s Amber Ruffin en Heather Anne Campbell. De kaartverkoop start vandaag om 12.00 uur via boomchicago.nl.

Boom Chicago Comedy Festival heeft voor ieder wat wils, met een mix van Nederlandse en Engelse programmering: van improvisatie via stand-up tot cabaret, vernieuwende variété shows en een queer comedy avond. Bovendien worden er workshops georganiseerd om je eigen komische zelf te ontdekken. Het festival opent op 5 juli met Music Improv Spectacular, waar burgemeester Femke Halsema special guest is. Haar verhalen zijn het startpunt voor geïmproviseerde scènes en liedjes, opgevoerd door de cast van Boom Chicago. Alle opbrengsten van deze avond gaan naar Boom’s eigen goede doel InterActing; een theaterschool voor jongeren met autisme. 


Shot of Improv met Arjen Lubach

Het publiek deelt op 6 juli alle mogelijke brainwaves en bepaalt daarmee zelf hoe gek deze avond wordt. De beste ideeën verdienen een gratis shotje! Bereid je voor op razendsnelle grappen, live muziek en geïmproviseerde zangkunsten.

Alumni Weekend

Van 6 tot 9 juli keren bekende alumni terug naar de stad waar het allemaal begon, voor een weekend vol nostalgie en humor. Beginnend met twee unieke shows in Koninklijk Theater Tuschinski, volgen er nog een aantal bijzondere voorstellingen in Boom Chicago zelf. 

Brendan Hunt (6 juli) en Emmy Award-winnaar Seth Meyers (7 juli) geven allebei een one-night only stand-up show in zaal 1 van Koninklijk Theater Tuschinski. Hunt (alias coach Beard in Ted Lasso) vertelt in Five Years of Amsterdam een hilarisch autobiografisch verhaal over zijn tijd in Amsterdam.

Op 8 juli vindt The 30 Year Anniversary Show plaats, met een editie van de cast uit de 90’s en een versie met de casts van de 2000’s tot nu. Verhalen vol herinneringen worden gecombineerd met geïmproviseerde grappen. 

Het weekend eindigt met The Ladies of Boom Chicago op 9 juli, waarin onder andere Heather Anne Campbell (Rick and Morty) en Boom’s eigen artistic director / cast member Stacey Smith te zien zijn. Ook Amber Ruffin duikt dit weekend het podium op. 

Kaarten voor het Alumni Weekend (beperkte beschikbaarheid) zijn nu te koop. Vanaf april is het volledige programma bekend. Houd de website en social media van Boom Chicago in de gaten voor de laatste festival updates.

Locaties:
Boom Chicago, Rozengracht 117, Amsterdam 
Koninklijk Theater Tuschinski: Reguliersbreestraat 26-34, Amsterdam 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.