Boom Chicago viert 30-jarig bestaan

Boom Chicago viert 30-jarig bestaan

Viering met roasts, beroemde alumni,

en een groot verjaardagsfeest tijdens BCCF

Bijna drie decennia geleden, op 11 juni, opende Boom Chicago haar deuren in de Iboya aan de Korte Leidsedwarsstraat als Amsterdams’ eerste Engelstalige sketch comedy en improvisatietheater. Wat begon als een idee aangewakkerd door een paar trekjes wiet is (op de een of andere manier) uitgegroeid tot de eigenzinnige maar invloedrijke oefenplaats voor enkele van de meest succesvolle en briljante comedians die in Hollywood werken, waaronder Jordan Peele, Seth Meyers, Jason Sudeikis en Amber Ruffin. Om dit te vieren nodigt Boom Chicago je uit voor een spannend en bomvol programma. 2023 wordt niet nog een jaar vol malaise – niet als Boom Chicago daar iets aan kan doen. Het gerenommeerde comedy theater gaat Amsterdammers, expats en bezoekers buikpijn van het lachen bezorgen. Met meer shows en kortere looptijden, de triomfantelijke terugkeer van enkele van hun meest opmerkelijke alumni voor een niet te missen verjaardagsfeestje, een grotere Boom Chicago Academy, nieuwe kansen om baanbrekend komisch talent te zien, en nog veel meer. En dat allemaal om haar 30ste verjaardag zo uitbundig mogelijk te vieren. Boom Chicago maakt Amsterdam gegarandeerd de plek om te leven, lachen en liefhebben in 2023. De nieuw benoemde artistiek directeur van Boom Chicago, Stacey Smith, is bijzonder enthousiast: “Ik ben dolblij om de 30e verjaardag te vieren. De eerste vier dagen van het Boom Chicago Comedy Festival in juli staan in het teken van onze legendarische alumni. Het zal niet alleen een geweldige kans zijn voor onze huidige cast om met veel van onze helden het podium te betreden, maar ook een geweldige ervaring voor onze studenten en gemeenschap om de verhalen van dertig hilarische jaren mee te maken.”  Een overzicht van enkele spannende programma onderdelen die te zien zullen zijn bij Boom Chicago:Vanaf 23 mei – Nieuwe mainstage show Boom, Roasted – deze show geeft een nostalgische kijk op de afgelopen dertig jaar, wat er vandaag de dag gebeurt, en wat er gaat komen. 11 juni – Birthday Bash: We vieren 30 fantastische jaren Boom Chicago in Amsterdam.5 t/m 16 juli – Boom Chicago Comedy Festival (BCCF) keert terug voor de 3e editie. Een mix van Nederlandse en Engelse programmering, het festival heeft voor ieder wat wils: van improvisatie tot stand-up tot cabaret, vernieuwende variété shows en een queer comedy avond. En niet te vergeten workshops om je eigen komische zelf te ontdekken en te ontwikkelen. Je kan optredens van bekende alumni en de komedianten van nu verwachten.

De 30 belangrijkste jaren uit de Nederlandse komedie geschiedenis

Maar er is meer! In samenwerking met Akashic, Amerika’s grootste onafhankelijke uitgever, brengt Boom Chicago op 4 juli 2023 zijn eerste boek uit voor de Amerikaanse markt (nu beschikbaar voor pre-order). The 30 Most Important Years in Dutch History werpt een diepgaande blik op de introductie van improvisatie comedy bij een mainstream Nederlands publiek, en hoe het ensemble een Amsterdams instituut werd en een vliegende start voor Amerikaanse komieken. “Hoewel velen sceptisch waren, heb ik altijd gedacht dat Boom Chicago zou werken en succesvol zou zijn. Wat ik niet voorspelde is dat ik ooit van middelbare leeftijd zou worden,” geeft medeoprichter Andrew Moskos toe. 

Meer details over het Boom Chicago Comedy Festival programma zullen binnenkort worden aangekondigd. Houd de website in de gaten voor de laatste updates.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.