Boom Chicago lanceert deze zomer haar eerste Comedy Festival

Boom Chicago lanceert deze zomer haar eerste Comedy Festival

AMSTERDAM, 11 maart 2021 – Life is better when you laugh! Daarom organiseert Boom Chicago van 28 juli tot en met 1 augustus in het Rozentheater aan de Amsterdamse Rozengracht haar allereerste festival. Met top comedians uit binnen- en buitenland, talent uit heel Nederland en plaatselijke sterren uit Amsterdam biedt het festival een scala aan comedyvormen. De early bird tickets zijn nu te koop.

In deze corona tijd is het belangrijker dan ooit om verbinding te zoeken. En dat kan perfect via comedy. Samen lachen is de beste manier om te relativeren. Daarom staan Boom Chicago’s drie theaterzalen deze zomer vijf dagen lang bol van improvisers en comedians van over de hele wereld, inclusief het eigen comedy ensemble. Artistic director Stacey Smith van Boom Chicago: “Mijn focus ligt op het met zorg samenstellen van een programma dat de diversiteit binnen onze comedy gemeenschap representeert. Ik kijk zowel naar de variëteit van de shows als de line-up van de artiesten.

Programma
Dat resulteert in een uitgebreid aanbod van improvisatie, stand-up, sketches, drag shows, variété en typetjes. Zo komt Shantira Jackson (schrijver The Amber Ruffin Show) speciaal over uit Los Angeles om workshops te geven en op te treden. Daarnaast is er elke dag een Q&A sessie via Zoom, waarin het publiek bijzondere Boom Chicago alumni aan de tand kan voelen. Zoals Brendan Hunt (co-creator en castlid van de award winning Apple TV-serie Ted Lasso), Colton Dunn (NBC-komedie Superstore en Comedy Central’s Key & Peele) en nog veel meer.

Talentontwikkeling en autisme
Dit eerste festival staat tevens in het teken van talentontwikkeling. Naast de dagelijkse programmering is er namelijk ook een ruim aanbod aan workshops. Deze worden gegeven door het team van docenten van de Boom Chicago Academy – het improvisatie opleidingsinstituut waar al meer dan 350 studenten aan hebben deelgenomen – en de top van het improvisatievak. Tijdens het Comedy Festival is er ook een prominente plek voor de non-profit theaterschool InterActing. Via improvisatietheater stimuleert Boom Chicago jongeren met autisme om zich los te maken van hun vaste patroon van rituelen en routine om het onverwachte te omarmen. Deze levensvaardigheden helpen deze studenten om zich met zelfvertrouwen te bewegen in onze onvoorspelbare wereld.

Over Boom Chicago
28 jaar geleden introduceerde Boom Chicago improvisatietheater bij het Nederlandse publiek. Sinds de start in 1993 heeft het al meer dan een miljoen mensen aan het lachen gemaakt en lanceerde het de carrières van inmiddels vele bekende comedians. In 2013 verhuisde het van haar oorspronkelijke plek op het Leidseplein naar het Rozentheater aan de Amsterdamse Rozengracht. Daar heeft het de prachtige monumentale locatie de afgelopen jaren ontwikkeld tot een inspirerende culturele ontmoetingsplek, waar internationale creativiteit centraal staat.

Kaarten
Het early bird adventure pack voor het Boom Chicago Comedy Festival kost €49 en is verkrijgbaar via www.boomchicago.nl. Wees er snel bij, want er zijn slechts vijftig tickets beschikbaar!

RIVM-maatregelen
Lachen is gezond, maar wel in een verantwoorde setting. Veiligheid, gezondheid en welzijn staan bij Boom Chicago voorop, voor ons publiek én de artiesten. Alle shows vinden daarom plaats volgens de COVID-19 richtlijnen en het advies van het RIVM. Alle programmaonderdelen worden tevens live gestreamd, zodat iedereen, overal ter wereld, van de shows kan genieten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.