Boom Chicago Comedy Festival maakt volledige line-up bekend

Boom Chicago Comedy Festival maakt volledige line-up bekend

Amsterdam, 31 mei 2022Voor iedereen die zijn of haar zomer lachend door wil brengen (en wie wil dat nou niet?) is er goed nieuws: van 7 t/m 17 juli vindt de tweede editie van het Boom Chicago Comedy Festival (BCCF) plaats. Dit tiendaagse evenement, met 40 shows en 160 artiesten uit 12 landen, kietelt gegarandeerd ieders lachspieren. Kaartverkoop start morgen 1 juni, om 12:00 uur.

Aaf Brandt Corstius en Josh Johnson
Het Boom Chicago Comedy Festival gaat op 7 juli van start met Boom Chicago’s nieuwste wekelijkse show Musical Improv Spectacular. Een uniek, geïmproviseerd spektakel met een energieke mix van comedy en muziek. Mét speciale storytellers, wiens verhalen de voorstelling iedere avond inspireren: 

Op de openingsavond verschijnt niemand minder dan Aaf Brandt Corstius als eerste storyteller. De Nederlandse columniste en schrijfster staat bekend om haar relativerende gevoel voor humor, dat ironisch en herkenbaar tegelijk is. 

Op 13 juli is Josh Johnson voor het eerst in Nederland te zien met een solovoorstelling. Diezelfde avond staat hij ook op het podium als special guest storyteller in Musical Improv Spectacular. Begonnen bij The Tonight Show starring Jimmy Fallon is Josh Johnson nu schrijver bij The Daily Show with Trevor Noah. Maar ook als hij zelf op het podium staat kun je niet om zijn droogkomische gevoel voor humor heen. Hij werd niet voor niets verkozen tot de grappigste comedian van New York en zijn comedy skit Catfishing the KKK heeft meer dan 12 miljoen views op YouTube. 

East Coast to West Coast
De Amerikaanse comedians komen uit alle hoeken en gaten van het land. Maar waar zijn ze het grappigst? Bepaal het zelf bij: 

  • North Coast presents Anybody: een geïmproviseerde hiphopshow, waarbij het publiek suggesties doet voor een historisch figuur, die ze vervolgens verwerken in een compleet geïmproviseerde set vol muziek en dans. 
  • The Mermaids, een queer improv team uit Chicago.
  • Jack Blankenship en zijn storytelling show A funeral for my face, over hoe het voelt om opeens een wereldwijde meme te worden. 
  • Hilliary Begley, te zien in Netflix-film Dumplin‘, laat zien wat die befaamde southern charm nou écht inhoudt. 

Never-ending fun
Hadden we al gezegd dat er écht heel veel te lachen valt? Of je nou meer van de improv bent, liever naar stand-up kijkt of helemaal uit je dak gaat van drag of musical comedy; het is te vinden bij het BCCF. Van een magisch duo met een punk twist (Magic Tom & Yuri) via een sketchshow inclusief drankspelletjes (Bye Bye Liver) tot een workshop satirisch schrijven door Nederlands nieuws satire platform De Pin. En wat dacht je van The Going Steady Comedy Hour, met Boom-castleden Matt Castellvi en Stacey Smith, een show met stand-up en muzikale comedy? Je kunt natuurlijk ook naar een van de eerder aangekondigde headliners: Fern Brady en de in Nederland gevestigde performers Fuad Hassen en Op Sterk Water met Arjen Lubach. Wil je liever samen met je collega’s iets ondernemen, kijk dan eens naar de Boom for Business workshops. Boom Chicago-oprichter Pep Rosenfeld helpt jullie daar om nóg beter te leren samenwerken, presenteren en pitchen, inclusief een goed gevoel voor humor uiteraard. 

Boom Chicago Comedy Festival 2022 – 7 tot 17 juli – Boom Chicago, Rozengracht 117, Amsterdam, Nederland.
Tickets zijn verkrijgbaar via boomchicago.nl

Over Boom Chicago
Het leven is beter als je lacht! 29 jaar geleden introduceerde Boom Chicago improvisatie comedy in Nederland. Opgericht door Amerikanen Andrew Moskos en Pep Rosenfeld in 1993, heeft Boom Chicago meer dan een miljoen mensen aan het lachen gebracht en de carrières van vele beroemde comedians als Seth Meyers (Late Night with Seth Meyers), en Jordan Peele (Key & Peele, Get Out) op gang gebracht. Naast het hosten van internationaal gerenommeerde comedy shows, heeft Boom Chicago zijn eigen Academy en een zakelijke afdeling, om opkomend talent en bedrijven te ondersteunen. Sinds 2013 heeft Boom Chicago zijn intrek genomen in hun nieuwe onderkomen aan de Rozengracht in Amsterdam – een prachtige historische locatie die nu een inspirerende, culturele ontmoetingsruimte is, waar internationale creativiteit wordt gevierd.


Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.