Boom Chicago breidt Comedy Festival line-up uit met Seth Meyers en Arjen Lubach

Boom Chicago breidt Comedy Festival line-up uit met Seth Meyers en Arjen Lubach

Amsterdam, 20 mei 2021 – Liefhebbers van comedy hebben keuze te over tijdens dit sprankelende festival met meer dan 200 performers. Comedians Seth Meyers en Arjen Lubach vallen onder de nieuw bevestigde namen die het podium zullen veroveren. Het negendaagse festival wordt gedomineerd door topcomedians.

Komiek, auteur en presentator Arjen Lubach keert eenmalig terug met zijn oude improvisatiegroep Op Sterk Water voor een reünieshow. Seth Meyers begon zijn carrière bij Boom Chicago en trok daar de aandacht van scouts. Na 13 jaar als schrijver bij Saturday Night Live te hebben gewerkt, kreeg hij zijn eigen TV show Late Night with Seth Meyers, dat een Emmy won. Hij zal Comedy Conversations bijwonen vanuit New York.

Boom Chicago’s comedyspektakel vertoont vier shows per avond en ontving meer dan 100 inzendingen uit 12 verschillende landen van belangstellenden die mee wilde doen aan het festival. Het gevolg is een line-up met  grensverleggende optredens. Het programma omvat internationale topcomedians, talent uit heel Nederland en lokale Amsterdamse sterren, waaronder de hoofdcast van Boom Chicago. Er zullen talloze comedyshows, workshops en Q&A sessies zijn en natuurlijk wordt er gebubbeld in de festivalbar.

Een buitenkans voor creatieven en aspirantkomedianten
De interactieve programmering is zo divers als het publiek. Heather Anne Campbell, Boom Chicago-alumna, Emmy-genomineerde en producer/schrijver van Rick and Morty (Netflix) zal een workshop geven over script schrijven voor TV. Onder haar repertoire valt Saturday Night Live, Whose Line is it Anyway?, The Eric Andre Show en Animation Domination Hi-Def (Fox). Zij zal gedurende de week en in het weekend aanwezig zijn als special guest.

Naast de late-night quiz geeft satirische nieuwswebsite De Speld een workshop over het schrijven van puns en pakkende headlines. Alle workshops verkennen essentiële tools en nieuwe manieren om verhalen en concepten te verpakken. Een absolute must voor creatieven zoals copywriters en content creators, maar ook voor marketingspecialisten en social media managers. De workshops, waarvan er tot dusver 15 zijn bevestigd, vinden plaats in zowel Boom Chicago als bij partner The Student Hotel.

Speciale thema-avonden en activiteiten
Op maandag 26 juli staat InterActing centraal, de theaterschool voor jongeren met autisme. Boom-alumna Suzi Barrett, ster van Just Roll With It (Disney), wordt geïnterviewd over haar recente film waarin jongeren met een beperking mooie rollen vertolken. Daarnaast is er een paneldiscussie over de kansen van het autistische brein, gevolgd door een optreden van Nederlandse stand-up comedian op het spectrum, Fabian Franciscus. The Cunnilingus Show is volledig gewijd aan vrouwelijke en queer expressie, met elementen van stand-up comedy, spel en drag, inclusief een live versie van RuPaul’s beruchte Snatch Game ter ere van Pride. Female-First Friday, de volledig vrouwelijke special op vrijdag 30 juli, staat bol van werelds talent, improvisatie, muzikale comedy en iconische typetjes.


Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.