BLOG Suzan Seegers: Over muziek en de zomer

BLOG Suzan Seegers: Over muziek en de zomer

Tijdens de première van Kiss of the spider woman kreeg ik de vraag om hier op deze website een blog te schrijven. JAAAA riep ik.
Nou en hier is ie dan…
Tja en waar heb je je het dan over, als je net klaar bent met je tournee Suus zingt TooN??
Nou…over muziek.  Over muziek en de zomer.
Het begint eigenlijk al als ik wakker wordt.  Hoe heerlijk is het dat de vogeltjes je fluitend tegemoet zingen?! Nou HEERLIJK…vind ik dat!!
Ze maken muziek zonder dat te weten. geweldige toontjes zonder ook maar 1 keer na te denken over hoe het klinkt en wat ze moeten doen.
Echter staan die mooie klanken wel vaak ergens voor.. Roep om Hulp, waarschuwing, liefde, honger enz enz..
Grappig om te beseffen, dat als wij muziek maken, of ik, dat ik dan dan vaak doe om iets over te brengen, een emotie.
Dus zo heel veel verschil ik nog niet eens met dat vrolijke vogeltje in de ochtend.
Ik mag overigens van geluk spreken dat ik niet geveld ben door die luchtwegen infectie die heerst…met bosjes vallen de artiesten uit… Ik ga even door met duimen draaien!!
Haha…weten jullie wat leuk is…
Ik maak natuurlijk al een paar jaar mijn eigen voorstellingen, en die hebben niets met musical te maken. Maar dat wil niet zeggen dat ik er niet warm voor loop.
Onlangs zat ik in het vliegtuig, en begon wat muziek te luisteren op mijn telefoon..ik scrolde lekker door mijn lijst en daar stonden natuurlijk musical nummers tussen!! Snoeihard knalde de muziek door mijn oortjes ( en na lang geen muziek te hebben kunnen luisteren was dit echt TE HEERLIJK )
Van beneden tot boven kippenvel..ik wilde natuurlijk ontzettend hard mee zingen..maar ja dat gaat natuurlijk niet in een vliegtuig .
Oef…dan voel ik weer even wat het is om met dit materiaal te mogen werken..en dan kriebelt het overal. Maar ECHT…OOOOVERAL
Dus wellicht wordt het toch weer eens tijd om weer lekker een keer in een musical te staan!!!!
Maar das dan nog even geduld hebben want komend seizoen staat er een nieuwe voorstelling voor mij op stapel, en ik heb nog een paar maanden de tijd voor ze af moet zijn.
Suus zingt Annie M.G. !!!!!
Ik heb daar heel veel zin in en ben ontzettend dankbaar dat de theaters me weer geboekt hebben!! Maar liefst 50 keer door heel t land!!!
Het wordt veel speurwerk binnen het ongelooflijke oeuvre van Annie!! Wat heeft ze toch veel mooi materiaal nagelaten!!
Ik hoop dan ook oprecht dat het me lukt om, buiten dat ik natuurlijk heel veel zal zingen in de voorstelling, een mooi verhaal te kunnen vertellen!!
Maar eerst…ZOMER!!!
De theaters gaan even dicht, kinderen krijgen schoolvakantie, de zon schijnt, en ik…ik mag even bijkomen van afgelopen jaar.
Want poeh dat was me een jaar wel… Daarom ga ik nu extra genieten van de zomer en alle mooie dingen die me gegeven worden.
Owwww wat kan ik bv genieten als ik door Amsterdam fiets en muziek zachtjes door de straten galmt.
Wie weet wat ik allemaal nog tegenkom de komende tijd… Ik ga me er in ieder geval aan over geven!! En ik hoop jullie ook!
Laat de zomer en haar tomeloze zachtheid, je met haar warmte omarmen..
Laat de muziek door je adoreren stromen en geniet!!

Lieve groet
Suzan

Share

One thought on “BLOG Suzan Seegers: Over muziek en de zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.