Blog: Vajèn Van den Bosch

Blog: Vajèn Van den Bosch

Een blog schrijven…
Natuurlijk wil ik dat, schrijven vind ik leuk en zeker als het mag gaan over mijn passie.
Blij ben ik, en voel me erg gelukkig, met de mooie dingen die op mijn pad zijn gekomen, de mooie dingen die ik mag doen en de mooie mensen ….
Mensen vragen me meestal als eerste , is dat niet druk, of lukt dat wel met school.
Grappig is het dat iedereen wel de drukte ziet , maar niet als eerste het plezier en het geluk.
Ja het is druk, maar vooral genieten, wat is er nou fijner dan mogen doen waar je zo van houdt?
En ik heb het erg getroffen met mijn school, het TBL in Oss, die zo met me meedenkt, en me daarmee de kansen gunt. En natuurlijk mijn ouders,zusje, en lieve vriend ,die er altijd voor me zijn, want doordat ik het delen kan maakt het echt gelukkig.
Ja , waarmee ben ik allemaal bezig?
Ik zing….liefst de hele dag, en hoop dat er heel binnenkort een liedje van mezelf gaat komen, het is er ….nu nog de tijd:)
Ik mag Liesl gaan spelen in The Sound of Music!
Het was erg spannend , de auditie , voor mij natuurlijk nieuw en anders , ik mag deze rol elke voorstelling gaan spelen, en dat is de eerste keer, voorheen heb ik altijd de rol met andere meisjes gedeeld, dus je snapt hoe geweldig dit is voor me:)
De start is er , de kinderaudities zijn afgerond, en samen met Keet heb ik dat programma mogen presenteren, “wie oh wie zingt do re mi”
En wat leuk is dat geweest, ik heb genoten !
Ik heb er heel veel zin in, de tour van the sound of music ,gaat vast en zeker geweldig worden, de mensen met wie ik mag gaan spelen zijn fantastisch en de musical is zo een warm verhaal, wat iedereen kent, waar iedereen herinneringen bij heeft , waardoor het heerlijk is dit te beleven in een theater, dus kom!
Nu zijn we bezig met opnames voor Spangas, in Maart ben ik begonnen daarmee, ook helemaal nieuw , echt compleet anders dan theater.
Er wordt een heleboel gefilmd en pas nu ga ik het zien , je weet niet wat ze kiezen en monteren. In het theater deel je meteen dat wat je doet met het publiek, wat je doet is wat ze zien , niet meer en niet minder, daardoor kun je eigenlijk geen fouten maken, en is de spanning wat hoger, maar op een of andere manier ( ook al ben ik altijd belachelijk zenuwachtig voor ik opga) hoort dat bij me, en zet dat om in iets wat fijn voelt. Als ik dan op het toneel sta, kan ik zo genieten, als je zingt geeft dat een soort band op dat moment met iedereen die er dan is, dat gevoel is ongekend.
Spangas is een fijne groep mensen, en ik ben ze heel dankbaar dat ze mij zo meteen het gevoel hebben gegeven welkom te zijn.
En mijn grote liefde heb ik er ontmoet, dat is bijzonder!
Ik heb het allerliefste vriendje dat bestaat!
Ik spreek ook heel veel series in en films, heerlijk om te doen, heel verschillend, zo spreek ik Maya de Bij in, zo’n schattig dapper bijtje, maar ook Maddy in Wolfblood, compleet anders, (en nog veel meer,spreek en zing ik in) zo leuk om je in te leven in zo’n karakter en dit te doen.
Waarom houd je zo van theater vragen ze me soms,
Ja waarom?…….
Ik vind het heerlijk te zingen , te acteren , te dansen, maar ook in het theater zijn, het is de sfeer, alles wat erbij hoort, moeilijk uit te leggen
Als ik bijvoorbeeld in het Circustheater in Scheveningen kom, waar ik Jane heb gespeeld in Mary Poppins ( 5 jaar geleden) dan is zelfs de geur daar iets waar ik blij van word, de Theatergeur…….misschien heb ik dat alleen…
Maar het is de liefde die ik voel voor de dingen die ik doen mag.
Dat is niet met woorden uit te leggen…
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.