BLOG Saffira ben Hammouda; Haat-liefde verhouding

Ik ben gevraagd door Mieke van der Raay om een blog te schrijven voor Ilovetheater. Geen idee waar ik moet beginnen, dus ik begin gewoon bij mezelf even voor te stellen. Mijn naam is Saffira ben Hammouda, 25 jaar oud en de titel zegt het al: ik heb een haat-liefde verhouding met “het musical wereldje”.
Zingen, dansen en mensen entertainen deed ik al op jonge leeftijd. Ik stond op kinderfeestjes in de McDonalds voor iedereen te dansen en gek te doen, waardoor mensen tegen mijn moeder zeiden: “Dát is er één voor het theater!”. Daar is het eigenlijk allemaal begonnen.
Op achtjarige leeftijd ben ik met musical lessen begonnen op het Jeugd Theater Hofplein. Ik heb hier 11 leerzame en leuke jaren beleefd. Veel voorstellingen mogen spelen, en zelfs het 25 jarig jubileum voor (toen nog) prins Willem Alexander en prinses Maxima.Maar dan heb je je HAVO diploma in the pocket en dan komt de keuze.. ga ik hierin verder of kies ik voor zekerheid?!
Ik koos ervoor om mijn passie na te streven. En deed in 2012 auditie voor de Nederlandse Musical Academie, voormalig Willem Nijholt Academie. En ja hoor, dreams do come true: IK WAS AANGENOMEN! Dit was al een hele overwinning voor mij, aangezien ik altijd last heb van extreme auditie stress/spanningen. En dan kom ik terug bij de titel.. de haat-liefde verhouding.
Ik vind het zo’n mooi vak en fantastisch om hierin aan het werk te zijn, maar tegelijkertijd zijn die spanningen en onzekerheden een vreselijk onderdeel van dit vak.
Maar goed, desalniettemin blijft het keer op keer weer geweldig om op dat podium te staan en geef ik dus niet op!

Ik heb, sinds ik ben afgestudeerd in 2015, al veel leuke voorstellingen/projecten mogen doen. Met “Dora LIVE!” en “brandweerman Sam redt het circus”, heb ik door Nederland en België mogen touren. Daarnaast ook in de theatervoorstelling “het huis van Jip & Janneke” de rol van Janneke mogen vertolken.
Nu speel ik nog in de reprise van “brandweerman Sam redt het circus”.

Tja, dan kom ik nu wéér terug op de titel. Het “haat-gedeelte”…
Aankomend theater seizoen heb ik vooralsnog geen theatertour waar ik in ga spelen. Dit wordt, sinds ik ben afgestudeerd, het eerste jaar waarin ik geen zekerheid heb. Heel spannend dus! Maar ik heb tussen neus en lippen door al gehoord dat er wel leuke (kleinere) projecten aankomen, dus ik geef de moed niet op!
Nou, dit ben ik in een notendop. Kortom, het is het meest geweldigste, stomste, leukste en hatelijkste beroep wat er bestaat. Maar ik blijf knokken en geef niet op! Ik moet niet teveel bezig zijn met de onzekerheden van de toekomst, maar soms ook m’n zegeningen tellen en beseffen wat ik allemaal al heb mogen doen!

Foto: ©Lucas van den Elshout

This Post Has 4 Comments

  1. Dick Penninkx

    Geweldig Saffira, wij zij bijzonder trots op jou. Ik wist wel dat je deze ambitie had. Maar niet dat je de volgende stap ook daadwerkelijk zou gaan zetten. Mijn advies is, volg je hart en nooit opgeven. Ook als het ff tegenzit moet je bedenken dat in het dal de mooiste bloemen staan.

    Groetjes, ook aan je moeder

    De (ex) buurtjes Dick en Terry. xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.