BLOG: Nicky van der Kuyp “Mijn wereld op zijn kop”

BLOG: Nicky van der Kuyp “Mijn wereld op zijn kop”

Alles waar ik de afgelopen jaren aan gewend ben geraakt is niet meer. Het avond/nachtleven zat helemaal in mijn systeem. Nooit was ik voor 11.00 ‘s ochtends wakker. Na het werken nog de stad in voor een drankje en op maandagen pas weer tijd voor je ‘ sociale’ leven.. Vijf jaar lang heb ik achter elkaar in grote musical producties mogen spelen en ik genoot er met volle teugen van! Dit was mijn droom.. en ik leefde die droom! Elk jaar weer een nieuwe uitdaging om mezelf helemaal in te storten en te ontwikkelen. Het was fantastisch!! Van non in het klooster naar Cheerleader, naar een hoofdrol op Mallorca, naar een beer in een sprookjesbos.

En nu.. .

Nu zit ik midden in mijn andere droom. Het leven als mama! Vorig jaar september ben ik mama geworden van mijn prachtige dochter. En ik kan wel stellen dat dit de grootste en zwaarste productie is die ik ooit heb mogen doen!

Alles is anders.

Al vroeg in de morgen ben ik in touw met luiers, fruithapjes en Baby Tv. Ik geloof dat ik dit jaar voor het eerst heb ervaren dat er mensen zijn die werkelijk al leven rond 08.00 ’s ochtends! Ik zie winkeliers hun deuren openen, ik zie de zon opkomen en ik zie Jan de Hoop bij het ontbijtnieuws.

Alles is veranderd.

Ik vind het fantastisch om moeder te zijn en geniet er met volle teugen van! Het is geweldig om te zien hoe zo’n klein mensje zich vormt en zo afhankelijk is van jou. Maar het is ook een hele verandering. Je bent verantwoordelijk voor het leven van iemand anders. Het gaat even niet meer zoals ik heb gepland heb en ik stel me in op het leven van mijn gezin. Er is geen tijd meer voor lange ochtenden in bed en elke week 3 keer met vriendinnen gaan lunchen is er ook niet meer bij. Ik ben haast vergeten hoe een discotheek er van binnen uitziet en mijn associatie met ‘ het zeven-uurtje’ is nu enkel nog; ‘de avond fles’.

Alles is veranderd.

Hoewel ik dus al een tijdje niet meer in een grote productie speel, begint het toch af en toe weer te kriebelen. Al heb ik het heel druk met leuke zang-klussen, het ‘theaterleven’ blijft me roepen. Ik mis de geur van een theater, de sfeer in de kleedkamers, de routine van een speeldag en de stilte voor een show. Ook mis ik het om elke avond even iemand anders te mogen zijn…Om even in de huid te kruipen van een heel ander mens met een heel ander leven dan het mijne. Het bewegen op het podium en het genieten van het applaus. Het is fijn om dit te merken en ik weet dan ook zeker dat het voor mijn nog niet klaar is in het theater. Met trots mag ik dan ook vertellen dat ik het aankomende seizoen ga zingen in de fantastische show van Nurlaila Karim, met de succesvolle liedjes van Tina Turner! We spelen de show ‘ Fourtina’ zo’n 3 avonden per week en dit is een te gekke combinatie! Overdag speel ik mama en ’s avonds ben ik een de zangeres!!

En stiekem , wanneer ik thuis aan het repeteren ben en mijn kleine meisje geeft me een groot applaus.. dan denk ik.. ..: Er is niets veranderd.

Kaarten en speellijst voor’ Fourtina’ zijn te koop via www.fourtina.nl. Boek nu!

 

Share

One thought on “BLOG: Nicky van der Kuyp “Mijn wereld op zijn kop”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.