Blog : Mariska van Kolck

Blog : Mariska van Kolck

Hallo Allemaal,

Mijn dagen in deze afgrijselijke Corona virus/crisis tijd…….? Laat ik voorop stellen dat ik hoop dat er zo min mogelijk zieken en doden bijkomen, de Zorgmedewerkers het blijven volhouden maar ook alle andere beroepen die zowel wel en/ niet mogen of kunnen werken en dat in alle gezondheid. Ikzelf ben gezond en mijn kinderen, familie en mensen om mij heen ook. 🙏🙏🙏

12 Maart stap ik om 15.30 op bij een Carpoolplaats op weg naar Hardenberg voor de voorstelling ‘Haal het Doek Maar op, van Appelscha tot Zierikzee’. We moesten wachten tot 16.00 op een telefoontje van De Graaf en Cornelissen Entertainment dus wij dachten rijden we naar een tankstation en drinken daar een Kopje Koffie. Super gezellig, we hadden lol en nog geen idee wat er op ons pad zou komen én er werd daar gratis koffie geschonken dus maakte ik een grappig filmpje die ik op Instagram zette.

Hahaha dat verging ons snel want 10 minuten later kregen we het telefoontje, draai maar weer om, voorstelling gaat niet door en of de voorstelling van morgen door kan gaan is nog niet bekend.

BAM.. dat was een rare klap maar we namen nog wel afscheid van elkaar met… tot morgen 🤗. Die kwam niet… en dat was het .. einde verhaal.. ik heb mijn collega’s niet meer gezien en we hebben geen afscheid kunnen nemen van ‘Haal Het Doek Maar op, van Appelscha tot Zierikzee’ én van elkaar. Heel erg verdrietig want we hadden zoveel plezier deze voorstelling te spelen met iedereen Cast, en onze mensen achter de schermen. De kledingkisten moesten per persoon op kantoor leeg gemaakt worden.. zo raar!

Maar wat nu…? Al mijn nevenactiviteiten stopten ook abrupt, de Huwelijken die ik als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand doe werden gecanceld en opgeschort ( zo zielig ook voor de Bruidsparen). Mijn optredens met Karin Bloemen, mijn presentatie klussen en Moederdag optredens. Van de ene op de andere dag, alles weg.. maar niet zeuren ik ben gezond en al mijn dierbaren ook. Ik ging dus direct van alles bedenken en zoeken.. wat ik kan doen… nou ik ben altijd al een bezige bij geweest dus.. de tuin ligt er prachtig bij.. mijn huis is heerlijk opgeruimd en mijn spullen nog beter gearchiveerd.

Gelukkig heb ik voor een stichting gewerkt die zich inzet voor verzorgingshuizen, revalidatiecentra en bejaardenhuizen, hier werd ik door benaderd of ik dit in deze tijd nog vaker zou willen doen. En hé, talking to Mariska.. graag zelfs dus ik zing nu ongeveer twee, drie tot soms wel vier keer per week in Tuinen en op daken van tehuizen en dit doe ik samen met Erwin Filléé.

Fantastisch, geweldig.. sommige mensen mogen op hun balkon staan of zelfs in de tuin zitten maar sommigen zwaaien achter hun raam en zingen mee. Ontroerend was ook dat er een mevrouw achter haar raampje wat gekiept stond met haar handje naar buiten kwam om ons toe te zwaaien. Bizar mooie ervaring, ik zet me sowieso veel en vaak in voor ouderen en goede doelen.

Op dit moment ben ik ook heel relaxed bezig de speeches aan het voorbereiden voor de  opgeschoven huwelijken  en geniet van koken en nieuwe dingen waar ik nu tijd voor heb en waar ik nooit of minder aandacht aan heb besteed.

Ik hoop uit het diepst van mijn hart dat het theaterseizoen 2020/2021 weer gaat en kan beginnen want ik mis het theater enorm. Hoe mooi zou dat zijn al is het met of moet het met de nodige aanpassingen. Begin Juli zouden we een Ode brengen aan 100 jaar ‘De Jantjes’, in Carré. 🤷‍♀️… ze zijn wel aan het kijken hoe, wat, wel, wanneer?

Uitmarkt 2020🤷‍♀️.

Eind september gaan we beginnen met de repetities van de Musical ‘ TITANIC’. Zou dat niet geweldig zijn dat we in november in Première zouden kunnen gaan met z’n allen en in alle vertrouwen en gezondheid.

Al met al……… wees aardig voor elkaar, zorg voor elkaar , hou die afstand, heb vertrouwen en blijf gezond.

Lieve groetjes, Mariska van Kolck

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.