Blog: Maaike Widdershoven

Blog: Maaike Widdershoven

Na 5 maanden geen productie gedraaid te hebben keek ik enorm uit naar mijn eerste repetitiedag als moeder overste bij the Sound of music. Ik had in die 5 maanden ontzettend genoten van mijn gezin. Want als je op tour bent dan zijn er momenten dat je je best eenzaam kan voelen ondanks alle lieve collega’s om je heen. De belangrijkste mensen in mijn leven, voor mij mijn dochter Noa en man Daniël, zie ik dan zo weinig, dat als ik dan eenmaal vrij ben ik dubbel geniet van ze!!!
Dus we zijn in die maanden gaan kamperen in Zeeland, in Bathmen, in Berlicum en 5 weken in Zuid Frankrijk! Tussendoor ben ik ook nog een week naar Zuid Afrika geweest als ambassadrice voor stichting HomePlan. Daar heb ik meegeholpen huizen bouwen voor de allerarmste aidswezen. En samen met Daniël ben ik ook nog een lekker lang weekend weg geweest net voordat ik begon.
Dus van mij kan je niet zeggen dat ik niet volledig uitgerust en in balans weer aan het werk ging!
Deze eerste week zijn we alleen met 7 hoofdrollen aan het repeteren. Ik heb vooral scènes met Anouk Maas, Maria. En wat was het heerlijk om weer te spelen, om aan de scènes te sleutelen. Hoe streng en autoritair is moeder overste eigenlijk, zonder haar warmte te verliezen? Wat gaat er schuil achter deze vrouw die Maria doet inzien dat ze moet uitzoeken wat er in dit leven voor haar bestemd is. En dan eindelijk Climb every mountain mogen zingen en weer beseffen wat een prachtig lied dit is! Ik moet zeggen dat ik wel moeite heb met 1 ding…. En nee, dat heeft niets te maken met de rol Maria… Want met mijn 45 jaar ben ik blij dat ik eindelijk ook meer volwassen, wijze rollen te spelen krijg. Nee, dit heeft te maken met het lied My favourite things (Raindrops on roses). Van 2002 tot 2004 zong ik het in de vertaling van Daniël Cohen en die begint met Regen op rozen. Daarna dit lied nog tig keer op schnabbels gezongen.
En nu zing ik het in deze musicalversie als moeder overste tegen Maria, in de vertaling van Allard Blom. Die begint met Blaadjes van rozen…. Ik heb zo die andere vertaling nog in mijn hoofd die er soms zelfs enorm op lijkt maar net anders gaat, dat ik constant in een staat van hevige verwarring ben als ik het lied zing. Dus jullie snappen, dat is mijn grootste struikelblok nu. Maar dat mag de pret niet drukken, integendeel, er ontstaan hilarische momenten door mijn versie van My favourite things.
Repeteren is één van de leukste dingen aan dit vak. Werken aan je rol, aan alle verhoudingen, aan techniek (zang en spel en evt dans) zijn voor mij de krenten uit de pap.
Straks gaan we spelen en het meest magische moment is als er voor het eerst publiek in de zaal zit. Daar verheug ik me nu al op! En dat ze dan de pauze ingaan met mijn stem nog in hun hoofd… Ooit vind jij jouw droooooooooooooooooooooooooooooooooooom!!!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.