BLOG: Julia Berendse en David van den Tempel

BLOG: Julia Berendse en David van den Tempel

Op een mooie zomeravond zitten we eindelijk samen rustig op het balkon. Eventjes is er de tijd en de rust om stil te staan bij alles wat er gebeurd is de afgelopen tijd. Als u dit leest lijkt dat misschien wat overdreven, maar tot voor kort waren er maar 2 momenten op de dag dat we werkelijk de tijd hebben gehad om bij te kletsen. Om half 6 ’s ochtends als David terug kwam van een nachtje draaien   en om half 10 ’s ochtends als Julia hem even wakker maakte om een kus te geven voor ze naar haar repetities ging.

Laten we ons eerst even voorstellen: wij zijn David van den Tempel en Julia Berendse, beiden afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater, waar we elkaar ook ontmoet hebben. Toen Julia in haar laatste jaar zat kwam David in het eerste jaar binnen en hoewel iedereen roept (zo ook bij ons): niet doen! niet aan beginnen een relatie met iemand uit het vak was er niks dat ons kon tegenhouden. Zo zijn wij nu al iets meer dan 2 jaar een happy musical-setje en dat bevalt ons meer dan prima. Daar wilde de redactie van ilovetheater.nl wel eens iets meer over weten, vandaar dat we nu voor jullie deze blog schrijven.

Hoewel we eigenlijk denken dat we net als niet-theaterstelletjes zijn is er de afgelopen tijd toch flink wat hectiek geweest. Tussen het verhuizen door (we wonen nu heel fijn samen!) repeteerde Julia voor Ordinary Days van de brug musicaltheater en kreeg ook nog eens te horen dat ze volgend seizoen de rol van Robin mag gaan spelen in de familievoorstelling Robin Hood en het verdwenen goud bij I&L entertainment. Alsof dat nog niet genoeg was kreeg David , die kort daarvoor hoorde dat hij stage mag gaan lopen in Het meisje met het Rode haar en Douze points twelve points bij Dommelgraaf & Cornelissen entertainment ook nog een rol in de telefilm Kamp Holland aangeboden.

Zo zijn we samen in een soort sneltrein beland. Promo-optredens, scripts leren, voorstelling hier, voorstelling daar, liedjes inzingen in de studio, repeteren, radio optredens, “oh moet jij dan ook naar Kampen? Grappig ik ook!” op een ochtend wakker worden en door de kamer dansen omdat we ontdekken dat David met een heel stuk op de site van RTL-boulevard staat waarna Julia tijdens het maken van het ontbijt ineens David onder de douche hoort zingen “hier start een nieuwe dag, hier start een nieuw begin, hier start een grootse reis met avontuur erin” (het eerst naar buiten gebrachte lied van Julia als Robin) Een sneltrein, ja, maar een feestje! Wat is het bijzonder om te mogen kijken en genieten van elkaar op het toneel. Eigenlijk is het heel prettig om hetzelfde vak te hebben, zo begrijp je van elkaar hoe het eraan toe gaat met het werk dat je doet, kun je samen tekst oefenen, nog even napraten over voorstellingen, samen juichen als je goed nieuws hebt gekregen, maar elkaar ook troosten als het allemaal even niet zo wil lukken.

Het eind van de zomerstop is alweer bijna in zicht. Om weer topfit te worden traint David sinds kort met een Personal Trainer en is Julia alweer flink wat danslessen aan het volgen, anders valt het straks zo rauw op je dak. Al weten we waarschijnlijk nog niet half wat ons allemaal te wachten staat, dat het druk en chaotisch gaat worden staat vast! Stiekem kunnen we niet wachten om weer te beginnen. Het is weer tijd om ons eens even fijn op te sluiten in een repetitiestudio en in een nieuwe rol te duiken. Tijd om mooie verhalen te gaan vertellen. Hoe zullen we hier over een jaar op het balkon zitten? Het verschrikkelijke, maar tegelijk ook oh zo spannende en mooie van ons vak is dat je het nooit weet.

Plots ziet David twee vallende sterren achter elkaar. Nee, we kunnen je helaas niet vertellen wat hij gewenst heeft, iets met dat je wensen dan niet uit schijnen te komen. Zelfs Julia mag het niet weten. Maar volgend jaar vertellen we je graag vanaf ons balkonnetje of ze uitgekomen zijn.

Lieve groet en tot dan!

David en Julia.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.