BLOG: John Vooijs “Alles of niets”

BLOG: John Vooijs “Alles of niets”

Er zijn van die momenten dat je denkt: “Kan het leven nog saaier worden dan dit?”

Voor mij persoonlijk waren dat meestal de momenten waarop er enige vorm van regelmaat begon te ontstaan. Het ene moment vier dingen of ‘Jobs’ tegelijk en dan ineens rust en regelmaat. Ik kon daar totaal niet mee omgaan! Het maakte me gek.

Voor mij was het altijd alles of niets. Ik genoot van elk dingetje wat ik naast mijn normale Job mee kon pikken. Natuurlijk zijn het meestal ook te gekke dingen en zie je als muzikant of musicalacteur overal een kans. Maar mijn ouders hebben zich altijd afgevraagd wanneer ik eens in zou storten. Dat is gelukkig nooit gebeurd! En dat is toch vooral te danken aan het feit dat mijn baan mijn hobby is en dat mijn ouders, vrienden, collega’s en mijn vriendin me altijd ontzettend gesteund hebben! Die weten bovendien ook allemaal dat ik niet te genieten ben als er even geen uitdagingen meer voor handen zijn….

Maar weet je wat? Mijn God! Ik dacht dat ik dit nooit zou gaan zeggen! Ik ben inmiddels een paar jaartjes ouder en voor het eerst in mijn leven geniet ik er van om `s morgens wat vroeger uit bed te stappen, heerlijk met mijn zoon te spelen en ‘samen’ het ontbijt voor mama voor te bereiden. Het is inmiddels een soort van regelmaat geworden en ik geniet er elke dag meer van!

Deze week is mijn vriendin met mijn zoon in Berlijn op familiebezoek. Toevallig goed gepland, want ik ben hartstikke druk met het voorbereiden van een Concert. Een geregel van jewelste. Repeteren met muzikanten, zorgen dat de gasten goed verzorgd worden, bühne-opbouw plannen zodat we ’s middags tijd hebben om te soundchecken, licht, geluid en ga zo maar door. Een perfecte week voor mij dus. Mezelf lekker verdrinken in het werk naast mijn ‘normale werk’.

Maar voor het eerst in mijn leven mis ik de regelmaat. Ik mis die kleine en mijn vriendin! Ik kan niet wachten tot ze terug zijn en ik ’s morgens vroeg met een lachende baby op mijn arm de huiskamer in loop om het ontbijt voor te bereiden, daarna heerlijk te gaan wandelen of de stad in, lekker te koken en dan het theater in. Gewoon dat en voor de rest niets…

Natuurlijk is het niet zo dat ik direct al mijn dromen niet meer serieus neem! Ik geloof nog steeds dat ik zonder die dromen en doelen die ik mezelf stel giga met mezelf in de knoop zou komen te zitten. Maar het geeft me naast die dromen een rust die ik nog nooit gehad heb. Het gevoel dat als er iets een keer niet helemaal lukt of ik een kans moet laten schieten, ik dan altijd nog ’s morgens wakker word naast degene van wie ik hou. Ik met een lachende baby op mijn arm het ontbijt voorbereidt. Het vooruitzicht dat binnenkort de hele familie bij elkaar is en we heerlijk met z’n viertjes op vakantie gaan.

Het mooiste wat er is….

FOTO: Jan Ammann

Share

One thought on “BLOG: John Vooijs “Alles of niets”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.