BLOG:  Jacqueline Aronson

BLOG: Jacqueline Aronson

Heerlijk vak

Wat heb ik toch een heerlijk vak, menigeen die ik vertel over wat voor werk ik doe kijkt me aan met een blik van o wat zalig zeg dat lijkt mij ook wel wat, beetje zingen dansen en toneelspelen.
En in wezen is dat natuurlijk ook zo, het is fantastisch om steeds weer de dingen te mogen doen die je het leukst vind en daar komt dan bij dat andere lieve mensen daar ook nog voor klappen en om je lachen en/of huilen,maar natuurlijk is er ook een keerzijde.
Die andere kant van het mooie vak waar ik ondanks de keerzijde nog elke dag van geniet en dankbaar voor ben dat ik nog steeds op het toneel mag en kan staan.
Maar de steeds weer terugkerende zorg voor wat de toekomst brengt en of er weer een plek voor me is in een mooie nieuwe volgende produktie en of de centen wel verdiend worden voor mijn heerlijke huis en prachtige gezin om de maand door te komen, zijn de andere kant.
Maar is het ook niet juist dat waarom ik dit vak heb gekozen?
Dat onzekere gevoel waardoor elke dag weer spannend is?
Ja natuurlijk!
Maar na 5 a 6 dagen op tournee door het land etende uit plastic bakjes en rijden in de file en op zoek naar goedkope parkeerplaatsen bij het theater en je terug haasten omdat je de volgende dag ook weer een leuke moeder en echtgenote wil zijn van 7 uur in de ochtend tot het moment waarop je weer de weg op gaat, ben je dus ook weer blij dat je een dag vrij bent of soms wel 2!
Dan doe je de gewone alledaagse dingen die iedereen moet doen, de was de boodschappen, de schoonmaak, kortom het huishouden.
En als je daar dan weer intens van hebt genoten ben je weer blij dat je op pad mag, de file in en ……….de voorstelling spelen met die andere familie.
Want zo voelt dat in een productie, je bent een soort familie, je eet, deelt en speelt samen.
Wat ben ik toch een gezegend mens en wat is het ook weer leuk om te zien dat er steeds weer nieuwe uitdagingen komen en dat ik ook mijn expertise mag en kan doorgeven aan de nieuwe generatie.
Blij ben ik dat ik alweer 34 jaar op het toneel sta en dat ik al die facetten van dit mooie vak heb mogen aanraken en nog steeds mag blijven doen.
Ze moeten me er denk ik heel hardhandig van af duwen,van dat toneel want ik ben nog lang niet klaar.

Jullie zijn voorlopig nog niet van me af.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.