BLOG: Esther van Boxtel – A Chorus Line, een heerlijk avontuur!

BLOG: Esther van Boxtel – A Chorus Line, een heerlijk avontuur!

Een uur onderweg, twee uur onderweg.. We staan vandaag met A Chorus Line in Roermond en dat is een eindje rijden… De tourbus vertrekt vanuit Amsterdam en rijdt langs een aantal stopplaatsen. Ik stap op in Muiden, dat is het dichtst bij Almere. Ennnn , ik speel vanavond Sheila, een van de rollen waarvoor ik alternate ben.

Sheila is een heerlijke cynische, beetje arrogante tante, maar wel met het hart op de juiste plek. Te gek om te spelen! In eerste instantie ben ik aangenomen als alternate Sheila, maar tijdens de repetitieperiode kwam daar al gauw de rol van Cassie bij. Dat was ook de reden dat ik fulltime mee ben op tour en Chaplin de Musical (waarvoor ik ook was aangenomen) moest afzeggen. Ik dacht: “Tja, over 10 jaar zal ik niet meer gevraagd worden voor de rol van Sheila en Cassie, het is nu of nooit…” En het zijn echt rollen die ik gespeeld wilde hebben in mijn carrière. Gelukkig begreep de regisseur van Chaplin mijn beweegredenen.

Voor Sheila heb ik vaste dagen, maar wat ik niet had gedacht, was dat ik ook Cassie zo vaak zou gaan spelen. In principe zou ik één keer per maand die rol spelen, maar door omstandigheden heb ik het zelfs een maand achtereen mogen doen. Heerlijk! Die rol ligt dichtbij me. Fantastisch om zo’n danssolo te doen. Ik mocht ook mijn eigen draai aan de solo geven. Intens genoten heb ik, van beide rollen.

Nog 2 keertjes mag ik op en dan is dit avontuur ook weer voorbij… Gisteren bedacht ik me nog hoe ontzettend snel de tijd gaat als je steeds leuk werk hebt. Echt tijd om bij alle leuke dingen stil te staan heb ik vaak niet. Ik ga maar door. Heb ik éven vrij, dan ga ik wel weer lessen volgen.. En volgend seizoen staat er ook weer iets leuks te wachten… My Fair Lady! Daarover wellicht binnenkort meer, maar eerst even bijkomen van een heerlijk avontuur.

Groetjes Esther.

FOTO’S: Roy Beusker

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.