BLOG: Diederick Ensink

BLOG: Diederick Ensink

En toen was het alweer 10 januari… En dat terwijl de kruitdampen van de 10.000 klapper China-roll en de “Vesuvius”, een veel te kort durende gouden vuurwerkfontein, nog in je zelfgebreide sjaal hangen…

Wat zijn we toch een stel gekke wezens. De tijd gaat al zo snel, maar soms heb ik het idee dat wij zelf bijdragen aan het gevoel dat die klok zo hard tikt. Aan het eind van het jaar overdenk je toch altijd het afgelopen en kijk je vooruit naar het komende jaar. Mijn conclusie voor 2014 was: dit jaar vloog voorbij, is het alweer af?!

Ik haat eigenlijk het “voornemen” van bepaalde dingen voor het nieuwe jaar: als je iets wilt of moet doen, dan kan je daar toch net zo goed meteen aan beginnen, in plaats van ermee te wachten tot 1 januari? (Zo begon ik half december met sporten bij een nieuwe sportschool, daar ben ik heel trots op, dus daarom de vermelding) Maar goed, toch heb ik een voornemen voor 2015!

Het typische is dat wij, drukke mensen dat we zijn, ons altijd heel erg kunnen verheugen op bepaalde gebeurtenissen die in de toekomst gepland zijn. Een verjaardag, een feestje, het bezoeken van een voorstelling, een weekendje weg, het krijgen van je loon, een weekje vrij, een vriend die na lange tijd terug komt uit het buitenland, of je schoonmoeder die eindelijk emigreert. Heerlijk om zulke vooruitzichten te hebben en daar naar uit te leven. Soms echter leven we daar zo enorm naar uit, dat we helemaal vergeten dat we vandaag ook nog aan het leven zijn!

En dan het jammeren achteraf: “ja het ging weer zo snel dit jaar allemaal” (denk niet al te snugger gesproken met licht Limburgs accent (niet dat ik tegen Limburgers ben, maar het geeft voor nu even een beeld)). Dat jammeren had je niet hoeven doen als je niet de tijd voorbij had laten glippen, enkel wachtend en uitkijkend naar die luttele positieve uitschieters die jij in het afgelopen jaar mocht beleven!

Dus al met al. Mijn voornemen voor 2015: nog meer van elke dag genieten, ook al is het een “normale”. Tsja…. Zijn mijn dagen überhaupt wel normaal? Nee! Absoluut niet, ze zijn een feest! Werken voor een theaterproductie die iedere dag een volle zaal trekt en nu al flink wat bijboekingen heeft, en daar dan ook nog veel voldoening uithalen… dat is leuk!

Conclusie: Maak er wat leuks van dit jaar: koop een kaartje, kom eens langs, kijk uit naar die avond, maar geniet ondertussen van alle 365 dagen die dit jaar telt! (shit… nu nog maar 355…)

Liefs

Diederick Ensink

(Dit seizoen te zien in “Een avond met Dorus” – Albert Verlinde Entertainment)

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.