BLOG: Aron Bruisten “Klimmend naar de 100.000 met Rapunzel”
Al tijdens de UITMarkt afgelopen zomer heb ik Mieke beloofd een blog te schrijven voor ilovetheater. Dat dit theaterseizoen alweer bijna voorbij is en ik nu pas mijn eerste letters aan het digitale papier toevertrouw is dus eigenlijk een grote schande. Een schande, maar niet zonder reden. Want wat een seizoen hebben wij er met Rapunzel De Musical op zitten! Een mooi seizoen, een druk seizoen. Van de grootste theaters tot de kleinste cultuurcentra. Van het Circustheater in Scheveningen tot Theater de Kattendans in Bergeijk. Van Delfzijl tot aan Middelburg en van Den Helder tot Sittard. We hebben zowat alle zalen in Nederland gezien! En het allermooiste: we hebben zowat alle zalen VOL gezien! Iets dat helaas niet meer vanzelfsprekend is in theaterland. Al helemaal niet bij een familievoorstelling. En toch lukt het ons elke keer weer. Ik schrijf dit in de auto naar Assen (ik rijd niet zelf), waar we grofweg onze 100.000ste bezoeker in het rode pluche zullen ontvangen. Een mijlpaal! En ondanks dat we er deze week in 6 dagen al 13 voorstellingen er op hebben zitten, verveelt spelen in ‘Rapunzel De Musical’ geen seconde!
Dat is ook niet zo vreemd. Want behalve dat we met een geweldig team op pad gaan en mijn goede vriend en collega Michael van Hoorne met zijn tegenspeelster iedere dag weer voor hilarische verrassingen zorgt op het toneel, is er voor mij ook iedere show een fysieke uitdaging weggelegd: al zingend een aantal meter, langs een vlecht, een toren in klimmen. Ongezekerd. Geen trucjes. Gewoon, klimmen aan je armen. Want aan mij de eer om de redder in nood te spelen die de mooie prinses Rapunzel (gespeeld door Sita Vermeulen) bevrijdt uit haar hoge toren. Ik zie mijzelf nog voor het eerst voor dat gevaarte staan tijdens de montage van de voorstelling. Want klimmen kon niet worden geoefend in de repetitiestudio zonder décor. Dat was toch nog best wel zwaar… En dan ondertussen blijven zingen en een G belten als je de top hebt bereikt? Ik zag het even niet voor me. Natuurlijk is dat helemaal goed gekomen! Inmiddels, ruim 100 voorstellingen verder, zijn de spieren wel gewend (een groot voordeel van zo’n show, de gratis work-out).
Maar toch denk ik altijd even, vlak voor ik opga voor dit spectaculaire moment in de voorstelling: zal het mij vandaag weer lukken? Na vandaag hoop ik dat zo’n 100.000 bezoekers dit kunnen beantwoorden met een volmondig ‘ja’….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.