Blog: Alexandra Alphenaar

Blog: Alexandra Alphenaar

Momenteel speel ik in de familievoorstelling De Kleine Kapitein. Een voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar.

Het is voor het eerst dat ik in een jeugdvoorstelling speel. Na de afgelopen jaren grote producties te hebben gedaan, zoals Sound of Music, Dokter Dolittle en Baantjer, vind ik het zo leuk om met maar 5 acteurs te touren.

Het is een verschrikkelijk leuke voorstelling geworden naar de boeken van Paul Biegel. De verhalen spreken zo tot de verbeelding. Er wordt een groot beroep gedaan op de fantasie van de kinderen. Het is zo leuk om te merken dat je maar met weinig middelen een verhaal kunt vertellen en de kinderen helemaal mee nemen.

In de voorstelling zit muziek van Händel. Niet heel gebruikelijk voor een jeugdvoorstelling. Maar dat maakt het juist heel erg bijzonder. Zo maken de kinderen kennis met klassieke muziek. Wat denk ik heel goed is!

Fons Merkies heeft de muziek bewerkt, maar het blijft klassiek. Er wordt dus ook veel van ons gevraagd qua zang! Gelukkig ben ik een sopraan, maar Händel zingen in een voorstelling is toch wat anders! Ik heb heel hard gewerkt, samen met mijn zangdocent Margot Giselle, om alle coloratuur onder de knie te krijgen. En ik ben er best trots op dat, naar mijn idee, best goed is gelukt…;-)

Met de Kleine Kapitein spelen we veel op woensdag, zaterdag en zondag. Ik ben zo gewend om 6 avonden per week te spelen, dat ik nu tijd over heb om andere leuke dingen te doen.

Ik heb nu weer tijd om weer wat voor televisie te doen! Ik ben net klaar met draaien voor Het Schaep met de 5 Poten. Ook ben ik te zien in het 9e seizoen van Flikken Maastricht.

Sinds kort ben ik ook werkzaam bij Emma TV. Een tv zender in het Emma Kinderziekenhuis, die elke week drie tv programma’s maakt, voor de kinderen die in het ziekenhuis liggen. Ik ben betrokken bij de vrijdagavond, voor de tieners. De kinderen kunnen er bij zitten, in de studio of het programma vanuit hun bed kijken!

Het is zo fantastisch om deel uit te maken van een team die elke week een leuke uitzending verzint en presenteert, om de kinderen even niet aan hun ziekte te laten denken.

Ik ben dus volop mooie dingen aan het doen. Ik hoop dat er vele mooie projecten mogen volgen! Ik ben een gezegend mens!

Liefs, Alexandra

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.