Bloedverwanten vanaf september ook in het theater

Bloedverwanten vanaf september ook in het theater

Met Derek de Lint, Henriëtte Tol, Saskia Temmink en Tanja Jess

Bloedverwanten krijgt komend seizoen een eigen theaterversie. Het toneelstuk met Derek de Lint, Henriëtte Tol, Saskia Temmink en Tanja Jess is van september 2015 t/m februari 2016 te zien in 75 theaters in heel Nederland en gaat op zondag 27 september in première in de Leidse Schouwburg.

De nieuwe toneeltekst is van Haye van der Heijden (o.a. Kinderen geen bezwaar,Bloedverwanten en Divorce), en de regie is in handen van Anne van der Linden. Zij regisseerde naast o.a. de tv-series Levenslied, Baantjer, Van Speijk en Keyzer & De Boer Advocaten ook een aantal afleveringen van Bloedverwanten.

In Bloedverwanten staan de verwikkelingen rond de familie De Winter en hun familiebedrijf De Winter Flowers centraal. De voorstelling vertelt over Anton die de laatste tijd steeds meer vergeet. Hij trekt zich terug in het vakantiehuis omdat hij weigert de overdrachtspapieren van het bedrijf te tekenen. Tijdens zijn verblijf in het huis begint hij aan een roman over het oorlogsverleden van de familie. Als die familie vervolgens ook naar het vakantiehuis komt, wordt Anton door hen geconfronteerd met zijn onvermijdelijk stijgende leeftijd en sterfelijkheid. De gemoederen laaien hoog op als iedereen zijn best doet om de greep op het leven te (her)vinden.

De theaterversie van Bloedverwanten wordt geproduceerd door Kemna Theater/Job Gosschalk in samenwerking met Senf Theaterpartners. Kemna Theater produceerde afgelopen seizoen het toneelstuk The Normal Heart en brengt vanaf april 2016 ook Moeders en Zonen naar het theater met Anne Wil Blankers en Paul de Leeuw.

www.kemnatheater.nl
www.facebook.com/kemnatheater

Fotograaf: Greetje Mulder

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.