Binnenkort in de theaters: Cirkels, een coming of age musical in ontwikkeling

Binnenkort in de theaters: Cirkels, een coming of age musical in ontwikkeling

Met script in de hand, nieuwe liedjes en een enorm enthousiaste cast presenteren we de leesvoorstelling* Cirkels, in april te zien in Wesopa (Weesp), Zwolse theaters en de Goudse Schouwburg.

We beleven 24 uur uit het leven van tiener Joy. In aanloop naar het schoolfeest maken we kennis met haar medeleerlingen, docenten en ouders, die net als Joy op een keerpunt in hun leven staan. Als midden op de dag een volledige zonsverduistering plaatsvindt komt alles in een stroomversnelling.

In Cirkels laten we zien hoe het allerkleinste met het allergrootste verbonden is.

Cirkels is een nieuwe Nederlandse coming of age musical van Kiki Jaski & Jan Groenteman (Jaski & Groenteman) in samenwerking met OpusOne en MusicalMakers, geïnspireerd op verhalen uit het echte leven én een vleugje sterrenkunde. Met een cast bestaande uit een mix van ervaren en jonge acteurs.

De leesvoorstelling van Cirkels is tussen 22 en 25 april te zien in Wesopa (Weesp), Zwolse theaters en de Goudse Schouwburg. Een unieke kans om deze musical in wording nu al te zien!

Voor meer informatie en tickets: https://musicalmakers.com/productie/cirkels-een-leesvoorstelling/

* De ontwikkeling van nieuw talent, als ook nieuw repertoire, vraagt voldoende tijd en een zorgvuldig ontwikkeltraject. De werkplaatsvoorstelling is een belangrijke stap in dit artistieke proces, om zo ruimte te bieden aan het experimenteren met nieuw repertoire en daarbij kansen te creëren voor aanstormend, jong talent. 

Creatives

  • Script & regie: Kiki Jaski
  • Muziek en liedteksten: Jan Groenteman
  • Vocale arrangementen en muzikale leiding: Jan Groenteman & Ezra van Nassauw
  • Dramaturgie: Naomi Teekens

Cast

Lakshmi Gajadin, Cody Schuitemaker, Marnix Lenselink, Ward van Klinken, Rose Anne van Elswijk, Gabby Bakker, Ad Knippels en Guillano Herdigein

Over Kiki Jaski & Jan Groenteman (Jaski & Groenteman)

Jan Groenteman studeerde af als jazzpianist aan het Conservatorium van Tilburg. Daarna ontwikkelde hij zich tot componist en songwriter voor muziektheater en musical. Met Een Wintersprookje (M-lab) werd hij genomineerd voor de Musical Awards voor beste muziek en beste liedteksten. Hij schreef samen met zijn broer Keez Groenteman muziek voor Showponies I & II, Snowponies en No Ponies van Alex Klaasen. Jan en Keez schreven samen de liedjes voor Selma Ann Louis (Musical Award beste kleine musical). Jan schreef de muziek voor De Mol en de Paradijsvogel van Opus One die in 2023 werd omarmd door pers en publiek. Hij is songwriter voor de jeugd bij Het Concertgebouw, 123Zing en Klokhuis. Hij schreef de liedjes voor Superjuffie! en werd 3 keer genomineerd voor de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied. In 2022 won hij die prijs met Keez (muziek) en Jurrian van Dongen (tekst) voor Give me some skin (Klokhuis).

Hij schreef nummers voor onder meer Paul de Leeuw, Henry van Loon, Anne-Marie Jung, Rick Paul van Mulligen, Do en Tjitske Reidinga.

Jan’s solo-piano muziek is miljoenen keren gestreamd op Spotify. Binnenkort verschijnt zijn eerste volledige pianoalbum: Mag het wat zachter.

Kiki Jaski studeerde af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Ze ontwikkelde zich als maker bij Huis van Bourgondië met haar eigen voorstelling De Nieuwe Kleren van de Keizer, waar ze transpersonen met hun eigen verhaal op het toneel zette. Als actrice speelde ze in verschillende voorstellingen van Golden Palace. Met Jan Groenteman vormde ze het duo Groenteman & Vrouw. Zij maakten voorstellingen over maatschappelijke thema’s op het grensvlak van kleinkunst en muziektheater. Ze schreef en regisseerde muziektheatervoorstellingen voor het concertgebouw met o.a. Amsterdam Sinfonietta, Lavinia Meijer, Rop Verheijen en Elise Schaap. Voor Thijs Borsten schreef en regisseerde ze onder meer de succesvolle muziektheaterproductie Pavarotti meets Alberti. Ze deed de regie voor Welkom bij mijn zielige jeugd van Aaf Brandt Corstius en Een avond gezelligheid van Aaf & Lies. Met Theater Jaski maakte ze voorstellingen voor de jeugd i.s.m. Het Concertgebouw, en De Cello Biënnale. In 2021 verscheen haar eerste kinderboek Sjakie en Jopie bij uitgeverij Leopold en in 2023 ging de gelijknamige voorstelling in première. Kiki was hoofd educatie bij jongerentheatergezelschap PolderTheater.

Jaski & Groenteman

Kiki Jaski en Jan Groenteman maken sinds 2010 samen muziektheater. Ze vinden elkaar in de liefde voor het vertellen van verhalen van nu over mensen die je elke dag ziet. Naast hun eigen projecten maakten ze de laatste jaren verschillende jeugdvoorstellingen vanuit Theater Jaski. Nu zijn ze klaar voor het maken van hun eerste avondvullende musical, het genre waar hun hart ligt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.