Bijzondere kunsten op hoog niveau

Bijzondere kunsten op hoog niveau

Recensie: Renske Breit

Het is donderdagavond 5 november en we zijn in het Chassé Theater in Breda. Het doek gaat open en in de lucht hangen zeven vrouwen. Op het eerste gezicht een bizar beeld, totdat je je realiseert dat je bij de show ‘No Sweat’ zit. Een spectaculaire theatershow waarin acrobatiek en dans worden gecombineerd op een unieke wijze.

Alle acht de dames staan op het toneel en dan barst de energie los. Ze vliegen letterlijk alle kanten op. Al vanaf het allereerste moment laten ze zien wat ze in huis hebben. De muziek is een ondersteunende factor. Daardoor word je echt meegetrokken in het spektakel.

De show bestaat zogezegd uit vijf delen. Het eerste deel is ‘Love’. Een gelukkige huisvrouw staat op het toneel en ze geeft ons een kijkje in haar leven. De grote vraag is alleen of ze daadwerkelijk zo gelukkig is met haar leven. Het tweede deel is ‘Work’. Aan de lopende band werken de dames de dagelijkse werkzaamheden af. In dit deel wordt er grotendeels gebruik gemaakt van dans. Vervolgens gaan ze over naar het deel ‘Play’. De dames kleden zich mooi aan en gaan samen de stad onveilig maken. Een avond die niet snel vergeten wordt, of juist wel? Niet iedereen is perfect en in deel vier ‘Respect’ wordt dat aangetoond. De dames tonen aan dat je perfect bent zoals je bent. Als laatst wordt de show afgesloten met het deel ‘Sweat’. Dit is de laatste kans die ze hebben om al hun kunsten te tonen en die kans grijpen ze met beide handen. De handslagen vliegen je als het ware om de oren. Een mooie afsluiting van een dynamische show.

Het beste deel van de voorstelling is de trapezeact. Twee dames hangen hoog in de lucht en tonen de meest bijzondere kunsten. Je zit letterlijk met een open mond te kijken naar wat er allemaal gaande is op het podium. De teamwork en de kracht die ze bezitten is ongelofelijk om te zien.

De kleding van de dames bestaat uit een standaard zwart kostuums. Variërend per act worden er andere kledingstukken, schoenen en pruiken toegevoegd. De attributen zorgen ervoor dat de acts nog verder versterkt worden. De muziek heeft voor een extra dimensie gezorgd in de voorstelling. Als er snelle bewegingen zijn, dan is de muziek ruwer en harder. Terwijl de muziek rustiger is, als de dames hun acrobatische kunsten tonen. Dit geldt bij het hangen en klimmen in touwen en doeken tot de trapeze en de Cyr Wheel.

No Sweat is een theatershow voor mensen die van acrobatiek houden met een vleugje humor. Kunsten van hoog niveau worden vertoond. De voorstelling is tot en met 28 november te zien in de Nederlandse theaters.

hart heelhart heelhart heel

FOTO’S: Marc Gremillon

No Sweat 01 photo Marc GremillonNo Sweat 2 photo Marc GremillonNo Sweat 06 photo Marc GremillonNo Sweat 10 photo Marc Gremillon-smallNo Sweat 05 photo Marc Gremillon

 

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.