Bijna veertig theaters werken samen met theaterproducent voor theatrale, online rechtszaak

Bijna veertig theaters werken samen met theaterproducent voor theatrale, online rechtszaak

Producent Korthals Stuurman Theaterbureau en Stichting Theater Ontwikkelings Fonds zijn met bijna veertig theaters een samenwerking aangegaan voor Schuld of Onschuld: Midwinternachtsmoord. De theaters verkopen tickets mee voor deze theatrale, online rechtszaak.

Zo kunnen theaters hun toneelpubliek een extra theatrale ervaring bieden, nu dat vanwege de coronamaatregelen lastiger gaat. Dinsdag 14 december werd bekend gemaakt dat tot en met 14 januari theaters na 17.00 uur gesloten blijven. Matinees kunnen wel doorgaan. Tot nu toe hebben 38 theaters uit verschillende delen van het land zich aangesloten, van bijvoorbeeld het DeLaMar Theater in Amsterdam tot Theater de Voorveghter in Hardenberg.

Op maandag 27 december 2021 om 10.00 uur start het Midwinternachtsmoord-proces. Dan krijgt het publiek online toegang tot steeds weer nieuwe video-getuigenissen, pleidooien en verklaringen. Na de vijf procesdagen is het aan de deelnemers om te beslissen… Door te stemmen kunnen zij besluiten of de verdachte in hun ogen schuldig is of niet. Vervolgens zien zij in een video wat er daadwerkelijk die bewuste dag gebeurde.

Theaterproducent Korthals Stuurman lanceerde Schuld of Onschuld voor het eerst vorig jaar Kerst met De Kerstmoord om de theaterliefhebber een alternatief te bieden toen theaterbezoek door corona niet mogelijk was. In maart volgde een nieuw proces, De Droommoord, en ook dit werd een groot succes. Vandaar dat werd besloten het concept nu een vervolg te geven met Midwinternachtsmoord, geschreven door Eva Gouda. Toen werd besloten een derde aflevering uit te brengen, wist de producent niet dat op het moment van bekendmaking de theaters alweer ’s avonds moesten sluiten vanwege het coronavirus.

De cast bestaat uit acteurs als André van Duin, Kees Hulst, Gijs Scholten van Aschat, Renée Soutendijk en Barbara Sloesen. Jan Kooijman is opnieuw te zien als advocaat van de verdachte, met tegenover hem Louise Korthals als officier van justitie. Voorzitter van de rechtbank is Jules Croiset.

Meer informatie en algemene ticketverkoop: www.schuldofonschuld.nl 
Een ticket kost 15 euro + 1,21 servicekosten.

Regie Pitt de Grooth
Tekst Eva Gouda

Met Louise Korthals, Jan Kooijman, Jules Croiset, Kees Hulst, André van Duin, Randy Fokke, Gijs Scholten van Aschat, Rein van Duivenboden, Barbara Sloesen, Rami Kooti Arab, Tara Hetharia, Doris Baaten, Renée Soutendijk, Ronald Snijders, Patrick Nederkoorn en Muhsin Abdulwahab.

Producent Stichting TOF i.s.m. Korthals Stuurman Theaterproducties

Trailer https://youtu.be/4kM48vKnrF0

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.