Bijna 500 mensen gratis naar musical Curtains van Rijnstad Vocaaltheater

Bijna 500 mensen gratis naar musical Curtains van Rijnstad Vocaaltheater

Even uit de dagelijkse realiteit en genieten van een humoristische en spannende musical: juist als je zorgen hebt, is zo’n uitje heel welkom. Rijnstad Vocaaltheater is erin geslaagd om samen met de Arnhemse Van de Velden Foundation en Dullertsstichting bijna 500 tickets gratis beschikbaar te stellen voor de musical  ‘Curtains’ op 10 en 17 juni in theaters in Arnhem en Doetinchem.

Zo maakt de Gelderse theatervereniging het mogelijk dat theater toegankelijk wordt, ook als je een krappe beurs hebt of een avondje uit wil om je zorgen over ziekte even opzij te zetten. De kaarten die door de Arnhemse fondsen beschikbaar worden gesteld, worden – zolang de voorraad strekt – uitgedeeld via verschillende andere maatschappelijke organisaties waaronder SWOA, Philadelphia Arnhem, Driegasthuizengroep en Pleyade.

Daarnaast heeft Rijnstad Vocaaltheater zelf met de organisatie van een drukbezocht tuinfeest ruim 60 kaarten mogelijk gemaakt voor bezoekers van het Toon Hermans Huis in Arnhem. De gelukkigen worden in het Stadstheater in Arnhem of Amphion Theater in Doetinchem getrakteerd op Curtains, een musical-detective vol humor, spanning en spektakel, met 50 spelers en een orkest van zo’n 20 musici.

Fondsen en tuinfeest voor het goede doel

Riki Lamers uit Velp is al jaren lid van Rijnstad Vocaaltheater en een van de drijvende krachten achter deze nieuwe vorm van fondsenwerving: “Elke drie jaar brengen wij een grote musical, die vaak wordt bezocht door onze vaste bezoekers. Voor zo’n voorstelling maak je veel kosten en dan wil je het liefst alle keren voor een uitverkochte zaal spelen. We hebben dit jaar met verschillende fondsen contact gezocht, met als doel om mensen te kunnen uitnodigen die normaal niet zo snel naar het theater gaan. Dit heeft nu als prachtig resultaat dat we samen met de fondsen maar liefst 420 kaarten weggeven.”  De Van de Velden Foundation heeft al een groot aantal jaren een band met Rijnstad Vocaaltheater opgebouwd: zij sponsoren 220 kaarten. De Dullertsstichting helpt mensen uit Arnhem en omgeving die weinig financiële armslag hebben. Zij bieden de mensen met 200 kaarten een steuntje in de rug.

De leden van Rijnstad hebben zich zelf ingezet voor het Toon Hermans Huis in Arnhem. Op 7 mei vond een tuinfeest plaats met optredens van Eastbrook Collective en Billy & Bray en divers entertainment. De opbrengst van dit benefietfeest is gedoneerd aan dit inloophuis voor mensen met kanker en hun familie. Suzanne Ross, voorzitter van het Toon Hermans Huis Arnhem, nam de ‘cheque’ ter waarde van ruim 60 kaarten in ontvangst. Zij is heel blij met het initiatief van de musicalvereniging: “Als je in een situatie met kanker zit, dan is het heerlijk om er even uit te zijn.” Bezoekers van het Toon Hermans Huis kunnen zolang de voorraad strekt daar kaarten ontvangen voor de matineevoorstelling op zaterdag 10 juni in het Stadstheater.

Laatste kaarten in de verkoop

Rijnstad Vocaaltheater brengt de wervelende voorstelling Curtains drie keer op het podium. De avondvoorstelling op 10 juni in Arnhem is bijna uitverkocht; voor de matineevoorstelling op 10 juni en op 17 juni de avondvoorstelling in Doetinchem zijn momenteel nog kaarten op de theaterwebsites te bemachtigen. Wees er op tijd bij voor de beste plaatsen in de zaal.

De 50 leden brengen samen met een orkest van 25 muzikanten, de ‘whodunnit’ musical Curtains van Fred Ebb (script) en Johan Kander (muziek), beiden bekend van successen als Chicago en Cabaret. Hun handtekening is voelbaar in de musical met bekende nummers als ‘Showbusiness’, ’It’s A Business’ en ‘I Miss The Music’. Rijnstad Vocaaltheater is al meer dan 35 jaar een begrip in de Gelderse theaters en de leden uit Gelderland en Utrecht kunnen niet wachten om de planken op te gaan. Help mee het moordmysterie op te lossen, zwijmel mee met romantische duetten en kom naar de voorstelling: 10 juni 2023 (matinee- en avondvoorstelling) in Stadstheater Arnhem en zaterdagavond 17 juni 2023 in Amphion Theater in Doetinchem.

Kijk voor meer informatie over Rijnstad Vocaaltheater op www.rijnstadvocaaltheater.nl . Kaartverkoop via de websites van de theaters.

Fotobijschrift:

Rijnstad Vocaaltheater heeft een professionele poster ontworpen voor de musicalvoorstelling Curtains, die op 10 en 17 juni in Gelderland wordt opgevoerd.

Fotograaf: Christa van Kolfschoten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.