Bestseller Hotel De Grote L op toneel bij Hofplein Rotterdam

Bestseller Hotel De Grote L op toneel bij Hofplein Rotterdam

Op zaterdag 14 februari gaat bij Hofplein Rotterdam de theatervoorstelling Hotel De Grote L in première, een bewerking van het succesvolle gelijknamige boek van schrijver Sjoerd Kuyper. Van het boek Hotel De Grote L, dat in februari 2014 verscheen, werden binnen een maand meer dan 10.000 exemplaren verkocht en het bereikte de tiende plaats in de Bestseller 60. De voorstelling, geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar, is tot en met 6 april 2015 te zien in het Hofpleintheater, op zondag 15 maart 2015 in Theater de Willem te Papendrecht en op 30, 31 mei en 3 juni 2015 in Theater Het Kruispunt te Barendrecht.

 

De bewerking van Hotel De Grote L tot een theatervoorstelling is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Uitgeverij Lemniscaat en Hofplein Rotterdam. Het script is geschreven door Paul Feld en de regie is in handen van de bekende regisseur Jeroen Kriek. Naast de cast, bestaande uit 30 leerlingen van de Jeugdtheaterschool, zien we gastacteur Thomas Hengeveld in de rol van voetbalcoach Foppe de Haan.

 

Over Hotel De Grote L

Sjoerd Kuyper (1952) is al veertig jaar schrijver. In die tijd schreef hij meer dan vijftig jeugdboeken, waarvan vele zijn bekroond en verschillende verfilmd. In 2012 ontving hij de Theo Thijssen-prijs, een driejaarlijkse oeuvreprijs voor kinder- en jeugdliteratuur, en in mei 2014 werd hij geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Hotel De Grote L vertelt het verhaal van Kos, een jongen van dertien wiens moeder drie jaar geleden is overleden en wiens vader, net op het moment dat Kos het winnende doelpunt maakt in de kampioenswedstrijd, een hartaanval krijgt. Kos probeert samen met zijn zussen Libbie, Briek en Pel het familiehotel draaiende houden, maar hoe krijg je meisjes zo ver dat ze doen wat jij wilt? En hoe komt het toch dat ze het steeds weer voor elkaar krijgen dat jij doet wat zij willen? Als dan ook nog blijkt dat vader grote schulden heeft en sluiting dreigt voor het hotel, zit er maar één ding op: iemand moet Miss Noordzee worden, want daaraan is een flinke geldprijs verbonden. En laat Kos nou net het mooiste meisje van het stel zijn… Maar hij heeft stevige concurrentie. Van Isabel. Het mooiste meisje van het heelal, althans volgens Kos.

Hotel De Grote L gaat op zaterdag 14 februari om 19.00 uur (Cast A) en zondag 15 februari om 14.00 uur (Cast B) in première in het Hofpleintheater.

Voor meer informatie en de complete speellijst zie www.hofpleinrotterdam.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.