Bestseller Een jihad van liefde in de Nederlandse theaters!

Bestseller Een jihad van liefde in de Nederlandse theaters!

Mohamed El Bachiri raakte miljoenen mensen met zijn boodschap van liefde en medemenselijkheid, nadat hij zijn vrouw verloor bij de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016. Het autobiografische verhaal Jihad van Liefde over liefde, pijn en verzoening is vanaf februari 2020 te zien in de Nederlandse theaters en wordt gespeeld door acteur Mohammed Azaay en muzikaal ondersteund door het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Het boek, Een jihad van liefde van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck, is inmiddels meer dan 100.000 keer verkocht. Het vertelt het indrukwekkende verhaal van de Belgische metrochauffeur uit Molenbeek die zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Het boek geeft uitdrukking aan Mohameds liefde, verdriet en veerkracht, net als zijn inspirerende en hoopvolle oproep om medemenselijkheid. In het tv-programma De Afspraak, werd het interview met Mohamed het best bekeken fragment ooit op de Vlaamse televisie.

El Bachiri werd afgelopen maandag 4 november bekroond met de Konstanzer Konzilpreis, een prijs die elke twee jaar wordt uitgereikt aan mensen die bijdragen aan een toleranter Europa.

Jihad van Liefde wordt een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een voorstelling waar zowel ruimte is voor de hoopvolle boodschap als voor de rauwe pijn. Jihad van Liefde is een initiatief van Theater de Meervaart i.s.m. uitgeverij De Bezige Bij. El Bachiri wordt gespeeld door Mohammed Azaay, de Vlaamse theatermaakster- en schrijfster Sarah Ringoet maakt de vertaalslag naar het theater en Eran Ben-Michaël, van George & Eran Producties, neemt de regie voor zijn rekening.

Jihad van Liefde gaat op zondag 1 maart 2020 in première in Theater de Meervaart in Amsterdam en is tot en met mei 2020 door heel Nederland te zien.

Bezoek www.jihadvanliefde.nl voor meer informatie en kaarten.

De Meervaart en Senf brengen in samenwerking met George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest het belangwekkende boek naar het toneel.

Op 7 november 2019 werd de opvolger van het boek gepresenteerd, eveneens uitgegeven door De Bezige Bij en getiteld De odyssee van Mohamed.

FOTO:©Curly & Straight

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.