Beste slagwerkgroep van de Benelux: Percossa

Beste slagwerkgroep van de Benelux: Percossa

 
 
De lezers van de Slagwerkkrant, hét tijdschrift en de site voor drummers en percussionisten in Nederland en België hebben Percossa uitgeroepen tot Beste Slagwerkgroep 2017 van de Benelux. Vandaag ontvingen de vier leden van de groep  de bijbehorende oorkonde. Ongeveer 2000 slagwerkliefhebbers lieten via een online vragenformulier weten dat Eric, Freek, Janwillem en René dit jaar de titel Beste Slagwerkgroep van de Benelux mogen dragen. Percossa viel al twee keer eerder in de prijzen: in 2011 en 2012.
 
Percossa’s Eric Robillard: “Een hele eer, we hebben als doel het publiek te ontroeren, ze te bewegen en te vermaken, en als je dan uitgeroepen wordt als ‘Beste’ door de echte liefhebbers, is dat een groot compliment.”
 
De Haagse percussionisten werden geprezen om hun internationale allure gecombineerd met Hollandse nuchterheid. De voorstellingen zijn uniek, humoristisch en getuigen van vakmanschap op hoog niveau. Ze hebben met hun shows tours gemaakt in het buitenland en naam gemaakt in Nederland. De voorstellingen van Percossa worden omschreven als muzikale percussieachtbanen vol acrobatiek, zang, dans, humor, scherpe timing en theatrale fijnzinnigheid. Ze werkten met regisseurs als Karel de Rooij en slagwerker Cesar Zuiderwijk. Jos Thie neemt de regie op zich van BAM!, de nieuwste voorstelling van Percossa.
 
Percossa heeft inmiddels al 8 voorstellingen gemaakt. Met hun kindervoorstelling De Gebroeders Kist zijn ze zeer populair in de VS (al ruim 350 voorstellingen) en vorig seizoen waren ze voor de derde keer in Taiwan. In het buitenland is hun populariteit bijna nog groter dan in Nederland. Ze traden op voor de koning in 2013 en zijn voor de vierde keer terug gevraagd in Taiwan.
 
BAM! – komend seizoen in de theaters
Na grote tours in Taiwan, Duitsland, Frankrijk en de VS gaat de nieuwste show van Percossa in Nederland in première: BAM! Een show vol hoogtepunten uit eerder repertoire maar ook met compleet nieuwe nummers. Percossa heeft dit keer ook een speciale opdracht voor het publiek. De muzikanten Eric, René, Janwillem en Freek beweren uit bijna alles muziek te krijgen. Of dat nu tandenborstels, kinderwagens, buisjes of emmers zijn. Daarom vragen ze het publiek dit keer hun eigen huis-tuin- en keukenspullen mee te nemen naar het theater. Percossa laat zich uitdagen daar muziek mee te maken. 
 
BAM! gaat op 14 november in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en maakt daarna een tour langs de Nederlandse theaters. 
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.