Bernard-Henri Lévy in Carré met Looking for Europe

Amsterdam 25 oktober 2018 – Op woensdag 13 maart 2019 staat de Franse filosoof, schrijver en columnist Bernard-Henri Lévy eenmalig en exclusief in Koninklijk Theater Carré. Met zijn voorstelling Looking for Europe trekt hij ten strijde tegen de anti-Europese sentimenten. De kaartverkoop start vandaag om 09.00 uur via https://carre.nl/voorstelling/bhl.
 
Looking for Europe
Een man zit alleen op zijn hotelkamer. Het is de avond voor de Europese verkiezingen, over enkele uren moet hij het podium op voor een beslissende toespraak. Zijn intentie is een ode aan Europa uit te spreken, maar hij twijfelt en valt ten prooi aan een intellectuele impasse. Wat volgt is een toespraak in een toespraak, een wankelen op de postmoderne afgrond. En dat terwijl hij graag een gepassioneerd pleidooi voor de Europese waarden en het Europese leiderschap wil houden.
 
Bernard-Henri Lévy
Na het begin van zijn carrière als oorlogsverslaggever voor Combat – de legendarische krant opgericht door Albert Camus tijdens de nazi-bezetting van Frankrijk – richtte Lévy de Nouveaux Philosophes-groep op. Lévy schreef meer dan dertig boeken, waaronder zijn debuut La barbarie à visage humain (1977) en zijn meest recente L’esprit du Judaïsme (2017), een behandeling van de joodse wortels van westerse democratische idealen. Daarnaast schreef hij biografische werken over Sartre en Baudelaire, een scherpe briefwisseling met Michel Houellebecq en een aantal fictieverhalen.

Naast zijn carrière als schrijver, filosoof en columnist werd hij geregeld uitgezonden als Frans diplomaat. De laatste jaren zet Lévy zich in voor een onafhankelijke Koerdische staat, waarover hij de aangrijpende documentairefilms Peshmerga (2016) en The Battle of Mosul (2017) maakte.

Bernard-Henri schrijft onder andere voor The New York Times, The Wall Street Journal, Vanity Fair, Le Point, La Stampa, El Español en El Pais. Lévy’s culturele commentaar, romans en journalistieke schrijven zorgen nog steeds voor zoveel opwinding dat The Guardian opmerkte dat hij “In Frankrijk de adoratie krijgt die in de meeste landen uitgaat naar hun rocksterren.”

FOTO: ©Yann Revol

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.