Belgische première van ‘Marie-Antoinette’. – FotoReportage

Belgische première van ‘Marie-Antoinette’. – FotoReportage

Het internationaal gerenommeerde Malandain Ballet Biarritz presenteert hun nieuwe balletvoorstelling en brengt het verhaal van Marie-Antoinette, echtgenote van koning Lodewijk XVI van Frankrijk, op de planken. Naast haar veelbesproken dure smaak, die haar de bijnaam ‘Madame Déficit’ bezorgde, had Marie-Antoinette ook een uitgesproken voorliefde voor kunst, theater en muziek. Vanuit deze invalshoek, met de focus op het theatrale, heeft choreograaf Thierry Malandain een wervelende productie uitgewerkt voor zijn 22-koppig ballet. In dit gelauwerde gezelschap ook 1 Belgische danserFrederik Deberdt, afkomstig uit Izegem. Frederik vertolkt in ‘Marie-Antoinette’ de rol van Lodewijk XV, grootvader van Lodewijk XVI. Hij volgde zijn opleiding (6 jaar) in de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en trok een kleine 18 jaar geleden, als 19-jarige, naar de mondaine Franse badplaats Biarritz om er deel te gaan uitmaken van Malandain Ballet Biarritz. Na vele voorstellingen van ‘Marie-Antoinette’ in het buitenland, mag Frederik op 23 en 24 maart eindelijk zijn uitzonderlijke talent nog eens tonen in zijn thuisland.

‘Marie-Antoinette’ is een prachtige productie op muziek van Joseph Haydn, gebracht door het Belgische symfonisch orkest ‘La Passione’ onder begeleiding van Paul Dinneweth. Een absolute aanrader voor liefhebbers van het betere ballet met een moderne twist.

Music Hall Group / Opéra Royal / Château de Versailles Spectacles,Euskadi Symfonisch Orkest / San Sebastián, Donostia Kultura – Victoria Eugenia Antzokia de Donostia / San Sebastián – Ballet T, Opéra de Saint-Etienne,Opéra de Reims, Les Salins – scène nationale de Martigues,CCN Malandain Ballet Biarritz

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.