Beleef de liefde met De Dutch Don’t Dance Division

Beleef de liefde met De Dutch Don’t Dance Division

Recensie: Stephan Markus

Op de meest romantische dag van het jaar, 14 februari, ging de voorstelling “Julia & Other love stories” in première. De dansers van De Dutch Don’t Dance Division lieten deze avond de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de liefde voor dans beleven.

De liefde is nog altijd een grote inspiratiebron in de kunst en zeker voor balletchoreografen. Hoe mooi was het dan ook dat deze voorstelling met als thema ‘De Liefde’ op Valentijnsdag de première beleefde.

Het publiek genoot van een scala aan dansen. Zo waren er schitterende solo’s te bewonderen, maar ook magische duetten en mooi groepswerk van de De DDDD dansers. Van het romantische verhaal van Romeo en Julia tot alle soorten van liefde. Hoe mooi liefde kan zijn, of dat nu een man-vrouw, man-man of vrouw-vrouw relatie is. Liefde voor iemand kan zo mooi zijn, de passie, het zwijmelen, maar ook het soms niet te vermijden liefdesverdriet. En met dans uitgedrukt wordt het een geweldige beleving!

De dansers van De Dutch Don’t Dance Division voelen elkaar perfect aan en je leeft mee met hun liefde en met de pijn die dat soms met zich mee brengt! Iedere keer wordt je compleet verrast door de dansers en hun passie, puur en heftig, maar ook kwetsbaar. De dansers geven zich, soms zelfs letterlijk bloot, ze raken daarmee hun publiek en een ieder wacht met respect op wat er verder komen gaat.

Choreografen Rinus Sprong en Thom Stuart hebben wederom een fijne en mooie voorstelling weten te maken waar de liefde voor het vak vanaf spat. Vier de liefde met de voorstelling “Julia & Other love stories” en besef na afloop dat je van elk moment moet genieten van welke vorm van liefde dat dan ook mag zijn.

Met deze voorstelling laat de De Dutch Don’t Dance Division zien dat ze wederom een vernieuwende en verrassende voorstelling brengen die boeiend is en je diep kan ontroeren.
FOTO’S:© Menno van der Meer

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.