Bekroonde musical Kiss of the Spider Woman voor het eerst in Nederland

Bekroonde musical Kiss of the Spider Woman voor het eerst in Nederland

Theaterproducent OpusOne brengt van 5 juni t/m 5 juli 2015 de musical Kiss of the Spider Woman voor het eerst naar Nederland. De producent maakt ook meteen de eerste namen van de cast bekend: Alex Klaasen neemt de rol van Molina voor zijn rekening en René van Kooten speelt Valentin. De vertaling en regie is in handen van Koen van Dijk en de choreografie is van Frans Schraven.

Kiss of the Spider Woman is gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig en de Oscar-winnende film uit 1985. Terrence McNally (o.a.The Full Monty, Ganesha) schreef het script en de songs zijn van John Kander en Fred Ebb, als duo ook verantwoordelijk voor onder meer Chicago en Cabaret. De musical werd wereldwijd opgevoerd en beloond met talloze prijzen waaronder 7 Tony® Awards voor onder andere Beste Musical, Beste Songs en Beste Script.

Het verhaal gaat over twee gevangenen die samen in een kleine cel worden geplaatst. De één vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Ze zijn – letterlijk – tot elkaar veroordeeld en leven onder zware fysieke omstandigheden. Beiden dromen van een beter leven buiten de gevangenis. Het verhaal neemt een verrassende wending als ze tegen elkaar worden uitgespeeld. Vrijheid en liefde zijn niet langer hetzelfde…

De Nederlandse versie van de musical gaat op maandag 8 juni in première en is slechts één maand te zien, exclusief in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Dit monumentale pand in Amsterdamse Schoolstijl werd in 1932 gebouwd voor de werknemers van de NDSM-werf maar verloof de afgelopen jaren zijn oorspronkelijke functie. In juni opent Het Zonnehuis opnieuw zijn deuren als theater met Kiss of the Spider Woman als openingsproductie. De musical wordt geproduceerd door OpusOne die afgelopen twee jaar met veel succes het toneelstuk The Normal Heart in de zomermaanden programmeerde.

www.kissofthespiderwoman.nl
www.opusone.nl
Fotografie: Bob Bronshoff

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.