Bekendmaking volledige hoofdcast Daens de musical –

Tekst: Marijke Staessens Foto’s: Guy Brynaert

Engagement en sociaal bewustzijn zijn van alle tijden.

Vanaf 22 februari 2020 kan u in Puurs (Studio 100 Pop-Up Theater) het waargebeurde verhaal van priester Daens beleven. Een musical in regie van Frank van Laecke en met wederom een aangrijpend verhaal.

Eind 19de eeuw te Aalst. Mannen, vrouwen én kinderen worden in barre omstandigheden tewerkgesteld in de plaatselijke textielfabrieken. Priester Daens (Peter Van de Velde) ziet het als zijn taak om de de vele ontslagen mannelijke arbeiders – zij hebben het hoogste loon – aan de kaak te stellen.
Bisschop Stillemans (Jo De Meyere), opzichter Schmitt (Manou Kersting), priester Ponnet (Peter Thyssen), allen komen ze in meer of mindere mate in het vaarwater van Daens. Deze laatste wordt hierdoor echter nog meer in z’n overtuiging gesterkt.

Met de hulp van Daens’ broer Pieter (Jan Schepens) en gesteund door Nette (Free Souffriau) en Jan (Jelle Cleymans) gaat Daens de strijd aan tegen de industrie en voor het volk.
Als verkozen volksvertegenwoordiger in het parlement moet Daens kiezen tussen de katholieke geestelijken en zijn volk.

De sociale bewogenheid van priester Daens leidt tot een escalatie met als dieptepunt de confrontatie met het door Charles Woeste (Fabrice Pillet) aangestookte offensief vóór het behoud van de onderdrukking.

Eens een held van het volk, altijd een held van het volk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.