Bejubelde ‘Oorlogsgeheimen’ opnieuw in première

Bejubelde ‘Oorlogsgeheimen’ opnieuw in première

Spannend en indrukwekkende theatervoorstelling (9+) voor de hele familie

Na een aantal jaar komt ‘Oorlogsgeheimen’, op veler verzoek, weer terug. Zowel in het theater als op scholen. Deze bijzonder succesvolle theaterproductie, naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, geeft een beleving mee die de bezoekers nooit meer zullen vergeten. Het werpt een blik op een zwarte bladzijde van onze vaderlandse geschiedenis en geeft stof tot nadenken over oorlogen van dit moment. De première vindt plaats op 16 maart 2018 in De Meerse in Hoofddorp.

In 2012 werd het ‘de beste jeugdvoorstelling van het seizoen’ genoemd door Jacques D’Ancona, Musicalbites.nl en de Theaterkrant.

Oorlogsgeheimen’

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. Het is een vreemde tijd vol geheimen zoals de Engelse piloot die op zolder verstopt zit. En kunnen zij hun eigen meester vertrouwen of juist niet? Op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. En dan wordt alles anders… 
Tien jaar later denkt Tuur nog vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En dat grote geheim…


Oorlogsgeheimen is een intieme theatervoorstelling die kinderen, jong volwassenen en ouderen verbindt en bij het publiek een enorme indruk achterlaat. Theaters zetten hun deuren open voor families en scholen, ook is het mogelijk de productie op school te spelen. Het stuk kent prachtig lesmateriaal.

Tour

Tussen 4 maart 2018 en 28 mei 2018 zal de voorstelling zo’n 70 keer door het hele land gespeeld worden. De speellijst is terug te vinden op onze site: www.vanengelenburgtheater.nl en www.theaterinschool.nl.

Cast

Spel: Maarten Ebbers en Maria Noë Regie: Pepijn Cladder Muziek: Arthur Umbgrove en Alberto Klein Goldewijk Script: Tom Sijtsma Beeld: John Bosgra Foto’s: Govert de Roos
Decor: Elze van den Akker Producent: Stichting OTO Idee en productie: Henrike van Engelenburg

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.