Beatbox meets klassiek slagwerk: Oorkaan en Slagwerk Den Haag presenteren “Superball, Lollipop & Mr. Classic”

Beatbox meets klassiek slagwerk: Oorkaan en Slagwerk Den Haag presenteren “Superball, Lollipop & Mr. Classic”

Amare (Den Haag). Oorkaan en Slagwerk Den Haag werken voor deze voorstelling samen met Vice Beatbox wereldkampioen B-Art. De regie is in handen van Cornelia Voglmayr.
Beatbox meets klassiek slagwerk” voor een avontuurlijk, theatraal concert met weinig woorden, aanstekelijk slagwerk en veel humor.   

#hoeklinkt…   

Wat is jouw #battle? Tijdens dit theatrale concert word je meegevoerd door de kracht en virtuositeit van beatbox beats, klassiek slagwerk en drums. De drie musici in Superball, Lollipop & Mr. Classic vertellen een verhaal zonder woorden, maar met een eigen ritme. Beatboxen, muziek en moves komen samen in een spannend spel waarin je beweegt op de beat van je eigen hart. Een beat die we allemaal kennen. Een voorstelling waar beats en ondenkbare geluiden worden samengebracht in een battle. Wat hebben we nodig? Onszelf en elkaar! Ben je er klaar voor om jouw eigen ritme te volgen? Wanneer onze ritmes samenkomen zijn we onverwoestbaar!  

Ontwerp: Afke Manshanden | Kostuumontwerp: Kim Rombouts | Lichtontwerp & tourtechniek: Martin Kaffarnic | Productie: Stephie Kolman | Muzikaal advies: Mando Beatbox, Abdelhadi Baaddi | Concept en artistieke leiding: Caecilia Thunnissen  

Muziek   
Iannis Xenakis, Thierry De Mey, Steve Reich, B.C. Manjunath, Frank Zappa, Christos Hatzis, Pepe Garcia.  

B-Art begon met beatboxen toen hij vijftien jaar oud was. Hij ontdekte beatbox door een YouTube-video en was betoverd door de mogelijkheden van de menselijke stem! Daarnaast voelde hij zich direct aangetrokken tot de community die zo ontzettend hecht is en gedreven wordt door zogenaamde beatbox battles. Zijn drive werd om mee te doen aan deze battles. Inmiddels is hij drie keer Nederlands kampioen en vice wereldkampioen beatboxen.    

Maria Martinez Paya is een Spaanse freelance muzikant. De slaginstrumenten die zij kan spelen zijn inmiddels ontelbaar. Ze was onder meer te horen in de musical De Lion King en tijdens de tour Verder van Simone Kleinsma, met toetsenist Menno Theunissen (o.a. Diana en Zonen). Sinds 2019 is Maria lid van de percussie-entertainmentgroep Drumboost en the salsa band Seis en Salsa onder leiding van Thomas Böttcher.   

Vitaly Medvedev is percussionist, danser en performer, waar hij de grenzen van hedendaagse percussie, muziek en performance opzoekt. Hij studeerde aan het conservatorium van St. Petersburg, Groningen en Den Haag. Hij werkt vaak met Slagwerk Den Haag en ensembles zoals Klang, Capella Amsterdam, Asko|Schönberg en Orkater.   

Regisseur Cornelia Voglmayr is een danseres en choreograaf met internationale ervaring gevestigd in Wenen. Als danser heeft zij gewerkt met o.a. Sasha Waltz en Matteo Fargion. Als choreografe toerde Cornelia met haar voorstellingen door Engeland, Frankrijk, Noorwegen, Italië, Denemarken, Nederland en Oostenrijk. Sinds 2017 werkt ze bij het gezelschap KörperVerstand en deelt ze haar kennis over community dance in workshops. Lees hier meer over Cornelia.    

Pepe Garcia is een veelzijdige slagwerker en performer gevestigd in Nederland. Zijn interesse in klassieke percussie, handdrummen, compositie en improvisatie heeft geleid tot optredens in een breed spectrum van muzikale en artistieke vormen, zoals medeoprichter van de Sonoro Foundation en community-trainer bij Muisicians wothout Borders. Hij is verbonden aan Slagwerk Den Haag en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Lees hier meer over Pepe.    

Oorkaan is meervoudig prijswinnaar van de Internationale Young Audiences Music Awards en ontving meerdere (inter)nationale erkenningen. Oorkaanproducties spelen wereldwijd op podia en festivals als het Koninklijk Concertgebouw, Elbphilharmonie Hamburg, Konzerthaus Wien, BAM New York, RomaEurope festival en voor scholen in heel Nederland. Meer weten? Surf naaroorkaan.nl. Je kijkt je oren uit!   

Slagwerk Den Haag is gefascineerd door alles wat met geluid, puls en materialen als klankbron te maken heeft. Met circa honderdvijftig optredens per jaar spelen deze topslagwerkers in alle denkbare settings. Niet alleen op traditionele instrumenten, ook op paardenkaken, porselein of 3D-geprinte instrumenten. Slagwerk Den Haag reflecteert op de nieuwste ontwikkelingen samen met toonaangevende kunstenaars, componisten en andere makers. Ga naar slagwerkdenhaag.nl voor meer informatie 

FOTO:©Alex Schröder.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.