Bango: Een cocktail van Britse en Amerikaanse humor, met een Nederlandse twist

Recensie: Mieke van der Raay

In 2018 bestaat Boom Chicago alweer 25 jaar, dit moet gevierd worden met een gloednieuwe comedyshow; Bango, twee stijlen improvisatie samengevoegd tot een geslaagde mix van comedy, zang en super snelle improvisatie. Op maandag avond 7 mei, was de première in het kleine, maar o zo gezellige Boom Chicago op de rozengracht in Amsterdam.

Met deze show, gebaseerd op een waargebeurde monoloog, maakt Boom Chicago een innovatieslag in de comedywereld. Boom Chicago staat bekend om ‘short form improv’; korte sketches die ontstaan op het podium na interactie met de zaal. In Bango! worden de regels van de korte improvisatiestijl gecombineerd met de zogeheten ‘long form improv’, waarbij een heel nieuw geïmproviseerd toneelstuk ontstaat.

De cast is super snel met improviseren, er worden woorden of zinnetjes gevraagd aan het publiek en binnen enkele seconden hebben ze er of een sketch, of een liedje van gemaakt.
Ze halen elke show iemand uit het publiek, om enkele woorden zinnetjes of quotes te zeggen en daar maken de vijf cabaretiers er een hilarisch verhaal van, met hier ook weer onverwachte twists, die dan weer leiden tot andere verhalen, waardoor je alert moet blijven, voor de volgende hilarische grap.
Alles is in het Engels gesproken, nou ja op enkele Nederlandse woordjes na, want één van de cabaretiers is half Nederlands – toch is alles heel goed te volgen, ook al ligt het tempo heel hoog.

Geen enkele avond is dus hetzelfde en kan hiermee totaal anders zijn dan de avond ervoor.
Maar één ding is wel altijd hetzelfde: elke voorstelling staat garant voor een avond onbezorgd lachen.

Cast: Cene Hale, Karel Ebergen, Tamar Broadbent, Simon Lukacs en Rhys Collier
Muziek: Sacha Hoedemaker
Regie: Andrew Moskos en Mike Orton-Toliver

Meer informatie: http://www.boomchicago.nl/NL/

FOTO: Stephan Markus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.