BAM Percossa: Overal zit muziek in

Recensie: Mieke van der Raay

In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag was er dinsdagavond 14 november een waar feestje. Vanaf de eerste seconde zat de sfeer er gelijk in. De vier mannen van Percossa,  Freek Koopmans, Janwillem van der Poll, Eric Robillard en René Spierings, kwamen op met maskers op van oude mannen, ofwel lopend met een looprek of met een wandelstok en ja zelfs met deze items wisten ze muziek te maken.
Percossa, bewijst dat ze niet voor niets als beste slagwerkgroep van de Benelux zijn uitgeroepen. Na tours in Taiwan, Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada, touren ze eindelijk weer door Nederland.
Als je verwacht dat ze alleen maar op diverse soorten trommels of drumstellen spelen, heb je het mis. In alles zit ritme en Percossa maakt daar voorstellingen over. Deze slagwerkers weten op virtuoze wijze uit bijna alles muziek te krijgen.
Voor de show was het mogelijk om in een grote koffer iets te gooien, waarvan je verwacht dat ze er geen mee muziek mee konden maken, maar of het nu een doosje menthos is, een strandbal, een broodtrommel of pvc-buizen, echt met alles wisten ze fantastisch ritmische muziek te maken.
Het is een roller coaster van diverse soorten muziek, met veel humor en stil zitten is echt onmogelijk. De interactie met het publiek is geniaal goed, ze weten precies hoe ze je mee kunnen laten doen en het publiek te betrekken bij het maken van muziek.

Het is een complete theater show, met fantastische muziek, humor, dans, zang en zelfs een beetje acrobatiek. Een uniek concept met, naast vele instrumenten, reflectie spiegels, zodat je nog beter kan zien, wat er op het podium gebeurt.
De vier mannen zijn charismatisch en weten je volle aandacht te houden vanaf de eerste seconde. Deze show is een absolute aanrader voor iedereen die van theater houdt.

Voor meer informatie: http://percossa.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.