BALLETSENSATIE SERGEI POLUNIN EXCLUSIEF NAAR CARRÉ

Amsterdam, woensdag 19 september 2018 Voor het eerst is balletsensatie Sergei Polunin in een Nederlands theater te zien. De controversiële Polunin, die wereldwijde bekendheid kreeg na zijn optreden in Hoziers videoclip ‘Take me to Church’, komt exclusief voor twee avonden naar Carré. Na een ontroerend optreden op Lowlands, danst de charismatische ballerino de voorstelling SACRÉ op 17 en 18 oktober. De kaartverkoop start woensdag 19 september om 09.00 uur via www.carre.nl/voorstelling/sergeipolunin.

Polunin begon zijn carrière bij de Britse Royal Ballet School en werd op 20-jarige leeftijd de jongste Principal ooit. Hij danste bij diverse toonaangevende balletgezelschappen in zowel Londen als Rusland en treedt momenteel op over de hele wereld bij verschillende gezelschappen. Polunin heeft vele prijzen ontvangen, waaronder de Prix de Lausanne, de Youth America Grand Prix in 2006 en werd in 2007 uitgeroepen tot de Young British Dancer of the Year. Hij kreeg wereldwijde bekendheid door zijn medewerking aan Hozier’s videoclip ‘Take me to Church’ geregisseerd door David LaChapelle. Een jaar later werd Sergei’s levensverhaal het onderwerp van de documentaire speelfilm ‘Dancer‘ waarin zijn jeugd, ballettraining en internationale bekendheid wordt gevolgd en geanalyseerd. Brecht van Hulten maakte een documentaire over haar inspanningen om Sergei naar Nederland te halen genaamd ‘Dancer op Lowlands‘.

SACRÉ
De voorstelling SACRÉ is een choreografie van de Japanse danseres en choreografe Yuka Oishi. Zij creëerde hiervoor een nieuwe interpretatie van de legendarische balletdanser Vaslav Nijinsky. Het ballet brengt de geschiedenis en muziek van de glorieuze tijd van Ballet Russes terug. Stravinsky’s beruchte ‘The Rite of Spring’ muziek staat centraal in de dramatische solo van Sergei Polunin, waarbij hij de waanzin van Nijinsky en zijn eis van een ‘voelend, niet-denkend mens’ onderzoekt.
Yuka Oishi: “Nijinsky is een legendarische balletdanser en choreograaf. Toen ik de muziek van Stravinsky’s ‘The Rite of Spring’ hoorde, kwam alles in het idee perfect samen. Wat ik probeerde te benaderen in dit stuk is de menselijkheid, niet de gekke waanzin. Ik wilde werken aan licht en schaduw, feit en emotie, dat wat we allemaal in ons hebben.”

FOTO: ©David LaChapelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.