Het Balletorkest en ISH slaan handen ineen voor nieuwe spectaculaire voorstelling Creatures

55 mensen op het toneel bij een voorstelling over 500 miljoen jaar evolutie

CREATURES

Medio mei spelen ISH en Het Balletorkest de familievoorstelling Creatures. De twee gezelschappen gaan een unieke samenwerking aan waarbij 45 orkest musici en 10 hiphop dansers het podium delen. Twee weken lang vormt de Zuiveringshal West op de Westergasfabriek in Amsterdam het spectaculaire decor voor een voorstelling over 500 miljoen jaar evolutie, verbeeld in dans, acrobatiek en symfonische muziek. 

Creatures vertelt het verhaal van twee verliefde wezens die elkaar uit het oog verliezen tijdens de evolutie van de aarde. De avontuurlijke zoektocht naar elkaar reikt tot de verste uithoeken van de planeet: van de donkerste diepten van de oceaan tot in de eindeloos blauwe lucht. In Creatures komt de wereld van hiphop, breakdance en acrobatiek samen met die van het klassieke symfonieorkest. De musici spelen een grote rol op het podium en maken deel uit van de choreografie.

Na het overweldigende succes van Narnia, een samenwerking tussen ISH en de Junior Company van Het Nationale Ballet, gaat ISH nu de uitdaging aan een betoverende wereld te scheppen samen met Het Balletorkest. Het Balletorkest won dit jaar samen met Orkater vier Musicalawards voor de familievoorstelling De Terugkeer van Hans & Grietje.

Creatures gaat op 14 mei 2016 in première en is tot en met 22 mei exclusief te zien in de Zuiveringshal West op de Westergasfabriek in Amsterdam. De voorstelling is voor alle leeftijden en een fantastische kennismaking met hiphop dansers en klassieke muziek. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.ntk.nl

ISH Dance Collective

De afgelopen 15 jaar brengt ISH in theatervoorstellingen skills van de straat naar de podia van talloze theaters. Hier verbinden verschillende street artists zich met gevestigde kunstvormen. Van beat box tot opera en van breakdance tot ballet. Deze ‘cross-over’ is vanaf dag één de artistieke handtekening van artistiek leider Marco Gerris.

Het Balletorkest

Het Balletorkest verbindt muziek en dans tot een betoverende ervaring: van klassiek ballet tot moderne dans, van muziekeducatie tot talentontwikkeling. Het orkest is de vaste partner van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater. Het Balletorkest viert dit jaar haar 50-jarig bestaan.

Creatures wordt mede mogelijk gemaakt door Westergasfabriek Amsterdam.

Speeldata:  14 t/m 22 mei 2016

za 14 mei | 16:00 en 20:00 uur (Première)

zo 15 mei | 13:30 en 16:00 uur

za 21 mei | 16:00 en 19:30 uur

zo 22 mei | 13:30 en 16:00 uu

Info:

www.THISisISH.com

www.hetballetorkest.nl

Fotocredit: Studio Breed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.