Avondje gevorderd Frans in het Isala theater in Capelle aan den IJssel!

Avondje gevorderd Frans in het Isala theater in Capelle aan den IJssel!

Recensie: Stephan Markus

De première van Katell, de avond beloofd een mix te worden van het repertoire van Brell en Stromae. Samen met muzikanten Mathijs van Til en Ton Snijders brengt Katell de nummers van de beide heren in een avondvullend theaterconcert. Kattel neemt ons mee op haar muzikale reis met mooie Franse songs, ze maakt indruk met hoe ze de oude, klassieke chansons van Brell verbindt met de moderne muziek van Stromae. Ze pakt je met haar zang en haar verhaal, de aandacht verslapt geen moment. Een mooie lichtshow maakt het geheel af.
Het is absoluut niet nodig om zelf Frans te spreken om haar te kunnen volgen. De Franse songs gaan haar, dankzij haar Franse oorsprong, ogenschijnlijk makkelijk af, maar ze zingt ze niet zomaar, ze vertelt een verhaal in elk nummer dat ze brengt. Met een swingende toegift werd deze mooie avond afgesloten. Katell maakt het Franse lied voor iedereen toegankelijk!

Bij aanvang van ‘The Voice of Holland’ veroorzaakte de Frans-Nederlandse zangeres Katell een sensatie met haar krachtige versie van Stromae’s ‘Formidable’. 2,9 miljoen kijkers zagen hoe zij binnen no-time alle stoelen wist te laten omdraaien, met een staande ovatie van de jury tot gevolg. Ze wist uiteindelijk liveshow 2 te behalen waar ze een eigen Franse vertolking gaf van ‘Brabant’, een nummer van haar coach Guus Meeuwis!

Voor meer informatie: www.http://katell.nl/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.