Avond vol audities voor De Fury fan Dokkum

Avond vol audities voor De Fury fan Dokkum

DOKKUM – De Bonifatiuskapel en DansStudio Dokkum waren woensdagavond 29 mei het podium voor auditanten voor De Fury fan Dokkum. Deze talenten uit Dokkum en omstreken gaan voor een rol als acteur en zanger óf danser in de voorstellingen van het muziekspektakel wat van 12 tm 22 september in de Bonifatiuskapel te zien is.

“Enorm veel enthousiasme”, ontdekten producent Sjoek Nutma en regisseur Bruun Kuijt in de Bonifatiuskapel bij de audities voor een rol in de cast van De Fury fan Dokkum en choreografe Joyce Postma bij DansStudio Dokkum voor een rol in het dansensemble. Voor de cast zijn Nutma en Kuijt op zoek naar zangers en acteurs die graag mee willen werken aan een muziektheater “en het liefst een beetje ervaring hebben”. Tijdens de auditie mochten belangstellenden zich alvast inleven in het jaar 1572, het jaar van de Waalse Furie. “We willen met een cast van professionals, semi-professionals en amateurs iets neerzetten over een bijzonder deel van de geschiedenis van Dokkum, een stukje van de geboorte van Nederland. Over liefde en passie”, voegt Sjoek Nutma toe.

Moderne dansers
In zwarte danskleding, op blote voeten en vastgebonden haren bezochten de dansers de danszaal van DansStudio Dokkum voor hun auditie. “We zoeken dansers met talent, ervaring, veel enthousiasme en bevlogenheid, die zich echt betrokken willen voelen bij het muziektheater en zich volledig inzetten om bij de repetities aanwezig te zijn”, vertelt Joyce Postma. “We zijn op zoek naar dansers die emoties en gevoelens kunnen overbrengen middels dans en bewegingen. Maar bovenal ook plezier met elkaar willen maken. Dansers die willen gaan voor een onvergetelijke ervaring!”

Het aantal aanmeldingen voor de audities van het dansensemble, waren meer dan dat er plekken in de productie zijn. “Prachtig op het enthousiasme van alle dansers van verschillende dansscholen uit Dokkum te zien.” Er werden woensdagavond dansfrases aangeleerd, en we werd gekeken naar samenwerking en een stukje eigen inbreng. De uitslag van de audities wordt komende dagen in een persoonlijk bericht aan de auditanten kenbaar gemaakt.

Verhaal van De Fury fan Dokkum
De Bonifatiuskapel wordt van 12 tm 22 september getransformeerd tot een uniek podium, waar het publiek kan genieten van een nieuw muziektheaterstuk; De Fury fan Dokkum over de grootste ramp die Dokkum ooit trof; de Waalse Furie van 1572. Een betoverende en onvergetelijke ervaring waarin je wordt meegesleept in het verhaal van Hendrik van Bra (Boy Ooteman) en de Katrina Foppes Posthuma (Nynke Heeg). Het muziekspektakel zit vol hedendaagse thema’s als geweld en verdraagzaamheid en veranderende genderrollen tussen mannen en vrouwen, omlijnd met bekende songs die allemaal een eigen kleur en tekst hebben.
Je voelt en ruikt bijna wat er toen gebeurde in Dokkum. Dat de kracht van het verzet, verweven met passie en liefde, altijd sterker is dan … eigenlijk alles. Want al verlies je de strijd, de liefde blijft!

Meer informatie en tickets: nofproducties.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.