AUDITIES: Stichting MAE brengt Engelstalige “Dogfight” naar Amsterdam

AUDITIES: Stichting MAE brengt Engelstalige “Dogfight” naar Amsterdam

Op 10 en 11 februari 2024 zal in ‘t Zonnehuis (Amsterdam) de musical “Dogfight” te zien zijn. Producent Stichting MAE werkt hiervoor samen met regisseur Ruud van Overdijk (Chess, Jesus Christ Superstar, Rent) en muzikaal leider Daan Achterberg (13 De Musical, DOX Utrecht). De musical zal in het Engels opgevoerd worden. In augustus vinden audities plaats voor deze productie.

“Dogfight” is een musical met muziek en teksten van Pasek & Paul (het duo achter successen als La La Land, Dear Evan Hansen, The Greatest Showman) en stond in het vorige decennium op zowel Off-Broadway als Off-West End.

De musical vertelt het verhaal van een groep mariniers in het Amerika van de jaren 60, die op de vooravond van hun uitzending naar Vietnam deelnemen aan een wrede traditie: de dogfight. In dit spel proberen de mariniers een pot geld te winnen, door het lelijkste meisje mee te nemen als date naar het feest. Marinier Eddie Birdlace ontmoet serveerster Rose Fenny en neemt haar mee. Maar naarmate de avond vordert, laat Rose Eddie steeds meer twijfelen over de moraliteit van zijn keuzes – in het spel en daarbuiten.

Repetities voor deze productie vinden op maandagavonden plaats in Utrecht, met enkele repetities in Amsterdam. Hoewel dit een amateurproductie betreft en geen betaalde posities, wordt gestreefd naar een semi-professionele werksfeer. Daarnaast zijn er enkele stageplekken beschikbaar.

Meer informatie over de productie, karakterbeschrijvingen en het aanmeldformulier zijn te vinden op www.stichtingmae.nl/dogfight.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.