Assepoester blijft betoveren!

Assepoester blijft betoveren!

Tekst en foto’s: Stephan Markus

Assepoester De Musical speelt alweer een tijdje in de Nederlandse theaters. De voorstelling vertelt het verhaal van het bekende sprookje overgoten met het welbekende ‘Van Hoorne-sausje’. Assepoester woont samen met haar stiefmoeder, haar broer Govert en haar zus Priscilla. Ze moet alle klusjes in huis doen en volgens haar stiefmoeder is dat het enige waar ze goed voor is. Wanneer de prins iedereen uitnodigt voor een bal, waar hij zijn toekomstige vrouw wil kiezen, maakt Assepoester een mooie jurk, want ook zij is natuurlijk uitgenodigd voor het feest. Helaas is de stiefmoeder van mening dat Assepoester daar niet hoort. Gelukkig is daar dan de goede fee, gaat zij ervoor zorgen dat Assepoester toch naar het feest kan? En voor wie kiest de prins ? 

Waar we bij Van Hoorne Titus en Fien gewend zijn die de boel wat opschudden, is Assepoester de eerste musical van deze producent zonder dit illustere duo.  Maar niet getreurd, deze functie is overgenomen door de Marisa van der Meer (stiefmoeder) en Mitch Blaauw (stiefbroer Govert). Samen met Iris Warmolts (stiefzus Priscilla) vormen zij een geweldig trio dat er regelmatig voor zorgt dat de zaal heerlijk moet lachen. Iris zet haar rol fantastisch aan, waardoor je zelfs van deze rare stiefzus gaat houden.

Dan het droomkoppel van de voorstelling; de prins en Assepoester. Kelvin Wormgoor is een geweldige prins, zo eentje die iedereen wel zou willen ontmoeten. Gelukkig vindt hij in Assepoester de liefde van zijn leven. Als Assepoester zien we Aimée de Pater. Zij speelt niet gewoon Assepoester, ze ìs Assepoester. Afgelopen maanden deed zij mee aan de zoektocht naar Sandy in de musical Grease, maar moest deze show voortijdig verlaten.

Gelukkig maar voor de fans van Assepoester, want Aimée neemt je mee in deze wonderlijke wereld en pakt je in met haar heerlijke enthousiasme van zang en dans. Ze is de sprookjesprinses die iedereen graag wil zijn of als vriendin wil hebben. Haar stem klinkt als een klok en ze danst sprookjesachtig over het toneel; een prachtige prinses.

Van Hoorne maakt van Assepoester wederom een musical die een lust voor oog en oor is en waar uiteraard ook regelmatig wat te lachen valt.

Na afloop van de show kwam er bijna geen eind aan de rij van mooi verklede kindjes die heel graag met Assepoester op de foto wilden.


Assepoester is nog tot juni 2023 te zien in verschillende theaters. Daarnaast dingt de musical Assepoester mee voor de publieksprijs bij de komende Musical Awards.
Meer informatie over de voorstelling en de speellijst vindt u op https://www.vanhoorne.com/live/assepoester

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.