ASK Robin Hood: een schot in de roos.

ASK Robin Hood: een schot in de roos.

Dit jaar speelt ASK voor de tweede keer Robin Hood en het verdwenen goud, van I&L entertainment.

Na een noodtelefoontje van haar oma, besluit het stadsmeisje Robin de zomer door te brengen in Nottingham. Het welbekende dorp waar Robin Hood ooit heeft gewoond.

Maar helaas heeft de huidige burgemeester snode plannen om het dorp plat te gooien en er een attractiepark van te maken, met daarbij dure hotels. Uiteraard wil niemand dit, ook Robin niet. Zij besluit haar oma te helpen en gaat op zoek naar de legendarische schat van Robin Hood. Bij haar oma in de kast vindt ze het dagboek van Robin Hood, met aanwijzingen waar de schat eventueel zou zijn. Vanaf dan beleeft ze allerlei spannende avonturen, waar bij het heden en verleden op magische wijze samenkomen. Want wat blijkt; de huidige Robin is verre familie van Robin Hood.

Ook al heb ik deze versie van Robin Hood gezien, toch blijf ik me verbazen. Enerzijds over het talent dat op het podium staat, anderzijds over het mooie decor. De zang en het acteerspel was echt van een topniveau, de één deed niet onder voor de ander. Ze wisten het verhaal heel echt over te brengen, je zat af en toe vol verbazing te kijken en te luisteren. Iedereen speelde ontzettend goed en het enthousiasme spatte van het podium af. Het decor wordt puur door vrijwilligers gemaakt. Het doet zeker niet onder voor decors uit professionele voorstellingen. Vanaf de openingsscène zit je in het spannende verhaal. Het is net niet te zwaar gemaakt, zodat ook kleine kinderen de voorstelling kunnen zien.

Wat deze voorstelling ook bijzonder maakt is dat er twee tijdsbeelden door elkaar verweven zijn, via het gevonden dagboek van Robin Hood.

Het is een spannende musical met alles erin: een spannend verhaal, humor, opzwepende dans en muziek. Met spelers die er plezier in hebben, om de kinderen in de zaal te vermaken en daar ook nog goed in zijn. Maar ook de ouders kunnen volop genieten van deze voorstelling.

Met o.a.: Dennis Grefhorst als Robin Hood, Onno Vis als kleine Jan, Leonie Kroon als Lady Marianne, Michael Karman als Koning John, Dorien de Haan als Robin van Locksley, Rick Riensema als Will Scarlet, Bas Karman als William Scarlet, Jesra Bosman als Oma, Mark Brouwer als Burgermeester, Wouter Termaat als Herman, Ciska, Ilse, Isis, Leonie, Michelle, Murielle, Sara , Sheila, Zoë, Valerie, Frank, Michelle, Sévereine, Daan, Corry, Desiree, Gerda, Pip, Corry en Noé.

Meer informatie : https://ask-theater.nl/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.