Artificiële Intelligentie van Lieven Scheire: kennis is weten

Artificiële Intelligentie van Lieven Scheire: kennis is weten

Recensie: Mieke van der Raay

In het stadstheater van Zoetermeer mocht ik afgelopen zaterdag de voorstelling Artificiële Intelligentie van Lieven Scheire zien.

Dit was weer zo’n voorstelling waar ik totaal geen idee had wat me te wachten stond, ook al had ik uiteraard wel van Lieven gehoord. Ik was blij verrast met wat ik te zien en te horen kreeg.

Lieven Scheire geeft een theatercollege over Artificiële Intelligentie, een vorm van slimme software. Hij laat je nadenken over de nieuwste toepassingen van technologie en wetenschap. Het is een informatieve avond, maar tegelijkertijd zitten er enkele grappen in en is het puur entertainment. 

Rechters die afgaan op Artificiële Intelligentie (AI)? Je thuiscomputer vragen wat je aan moet trekken? Het klinkt als toekomstmuziek, maar het is misschien wel dichterbij dan je denkt. AI speelt op dit moment al een belangrijke rol in onze maatschappij, bijvoorbeeld in diensten die je dagelijks gebruikt, zoals Google Maps en Spotify. AI biedt oneindig veel mogelijkheden. Lieven Scheire praat je op een luchtige en vermakelijke manier bij over de nieuwste trends en ontwikkelingen. 

Het meest bekend is Lieven Scheire als programmamaker en presentator op televisie. Hij maakte in België tv-programma’s als BastaNeveneffecten en Willy’s en Marjetten. Daarnaast presenteerde de Belg diverse shows op het gebied van wetenschap en actualiteit. Te denken valt aan Scheire en de schepping, De schuur van Scheire en Team Scheire.

Ook in Nederland is Lieven Scheire een bekende tv-persoonlijkheid. Hij werkte mee aan Rare Jongens en Proefkonijnen en is daarnaast regelmatig te gast in talkshows en opinieprogramma’s.

Zijn uitbundige kennis en enthousiasme is erg aanstekelijk, hij vertelt op een vermakelijke manier. Hij laat alles heel gemakkelijk klinken. Nu moet ik wel vertellen dat sommige dingen die hij uitlegde, ver boven mijn pet gingen. Maar hij gaf ook handige informatie over diverse functies op je telefoon, waar ik totaal geen weet van had. Als ik vroeger op school op deze manier les had gehad, had ik school veel leuker gevonden. Ik ben iedereen aan het vertellen wat ik allemaal geleerd heb, of ze het nu willen horen of niet. Het publiek kwam uit Nederland en België. Ja, er waren zelfs mensen helemaal uit België gekomen naar Zoetermeer. Iedereen genoot duidelijk van de vermakelijke informatie die Lieven gaf. Je zag nog net niet de ‘aha-lampjes’ boven de hoofden. 

FOTO: ©KREW Collective

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.