ArtEZ presenteert Professional Creations 23 – eindvoorstelling van de opleiding Dance Artist

ArtEZ presenteert Professional Creations 23 – eindvoorstelling van de opleiding Dance Artist

De bachelor opleiding Dance Artist van ArtEZ Arnhem presenteert in mei en juni het werk van tweede- en derdejaarsstudenten, dat tot stand is gekomen in samenwerking met vier (internationale) choreografen. De uitkomst is een  dansvoorstelling met diverse, verrassende werken. Professional Creations 23 is te zien in Leiden, Nijmegen en Arnhem.

Choreografen

Naast een solo performance van een vierdejaarsstudent, zijn er drie werken te zien van internationale choreografen. Per locatie verschilt het programma.

Maciej Kuzminski is een Poolse choreograaf. Zijn werken zijn gedurfd, met geaarde, dynamische bewegingen en gaan over existentiële en filosofische concepten. Sinds 2014 zijn de creaties van de kunstenaar in 21 landen gepresenteerd en hebben zijn choreografieën meer dan 20 prijzen ontvangen.

Mercedes Pedroche uit Spanje creëert interdisciplinaire projecten, waarbij ze kunst inzet als middel voor reflectie en sociale transformatie. Haar scenische taal beweegt zich in een gebied zonder grenzen tussen dans en theater, waar realiteit fictie wordt en de toeschouwer een actieve deelnemer.

Miguel Altunaga uit Cuba is begonnen bij het beroemde dansgezelschap Danza Contemporanea. Vervolgens vertrok hij naar Europa en danste onder andere bij Rambert Dance Company in Londen,  Akram Kahn en Hofesch Shechter. Sinds enkele jaren ontwikkeld hij zichzelf ook als choreograaf en neemt verschillende (Afro-)Cubaanse danstechnieken als uitgangspunt voor zijn eigentijdse werk.

Sofia Norman is derdejaarsstudent Dance Artist uit Zweden en maakt werk voor haar klasgenoten.

ArtEZ Dance Artist

Dance Artist is de nieuwe naam van de Bachelor opleiding Dans van ArtEZ. Studenten worden opgeleid tot (co-)creërend danser en krijgen ook de gelegenheid om zelf werk te leren ontwikkelen. In het vierdejaar starten de studenten met hun stages, het derde jaar is het laatste jaar dat de studenten zich gezamenlijk presenteren.

Tournee

Na de première op ArtEZ gaat de voorstelling Professional Creations op tournee en speelt op 12 mei in Theater Ins Blau in Leiden, op 15 juni in LUX Nijmegen en op 17 juni in het Stadstheater Arnhem. Elke avond is er een ander programma met verschillende choreografieën. Kijk op de website van het theater voor het programma en om te reserveren.

Voorstelling:                        Professional Creations 23

Datum en locatie:               12 mei Theater Ins Blau Leiden

                                               15 juni Theater LUX Nijmegen

                                               17 juni Stadstheater Arnhem

Tickets:                                 via de website van het theater

FOTO:©Bart Grietens

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.