April Darby straalt in The Bodyguard Antwerpen

April Darby straalt in The Bodyguard Antwerpen

Recensie: Mieke van der Raay

Woensdagavond ging de Vlaamse versie van The Bodyguard in première in Antwerpen. De eerste productie van Music Hall sinds het uitbreken van de coronacrisis is er gelijk één om U tegen te zeggen De cast straalt pure energie uit. Dat gecombineerd met de fantastische April Darby, kan je niets anders dan puur genieten.

Inmiddels kent iedereen het verhaal wel door de wereldberoemde film, met Whitney Houston de rol van Rachel Marron en Kevin Costner als de bodyguard. Iemand stuurt doodsbedreigingen en plaatst een bom in haar kleedkamer. Daarom wordt Frank Farmer (Kevin Costner), een professionele lijfwacht, ingehuurd om haar te beschermen. Hij is een ex-lijfwacht van de presidenten Reagan en Carter, en zeer gewild als beveiliger van VIPs, hoewel hij zich schuldig voelt over het niet hebben kunnen verhinderen van de moordaanslag op Reagan. Rachel wordt verliefd op Frank. Ze gaan met elkaar naar bed, maar Frank wil geen vaste relatie met Rachel omdat hij bang is dat dit hem slechter in staat stelt zijn werk te doen. Ze last haar tournee af en ze vertrekt met haar zoontje Fletcher, haar zus Nicki, en de beveiliging naar de blokhut van Franks vader. Zo hopen ze een paar dagen bij te kunnen komen. Al snel blijkt een stalker hen te zijn gevolgd. Nicki bekent aan Frank dat ze een huurmoordenaar heeft ingehuurd uit jaloezie jegens haar beroemde zus. De moordenaar dringt de hut binnen en doodt Nicki wanneer deze hem probeert tegen te houden. Frank realiseert zich dat Portman de moordenaar is en een als camera vermomd geweer op Rachel richt. Hij werpt zich voor Rachel en vangt de voor haar bestemde kogel op waarbij hij Portman zelf doodschiet.

De vernieuwde studio Zuid is volledig verbouwd, met vernieuwde technieken. De zaal is aangepast voor de diner-formule. Voorafgaand aan de voorstelling kan je heerlijk dineren. De zaal is ingedeeld in diverse lagen, met gezellige zitjes met tafeltjes. Het oogt gezellig en het is ook heerlijk dat je gewoon weer met je buurtjes een praatje kan maken. De avond begint al om 18:00 uur en duurt tot ongeveer 22:30 uur. Heel de avond word je voorzien van drankjes. De show begint gelijk na het hoofdgerecht.

April Darby zingt de sterren van de hemel. De moeilijke nummers van Whitney Houston kan zij feilloos aan en dat is dan ook heerlijk om naar te luisteren. Niet alleen April Darby valt op met haar stem, maar ook Karoline Leki Kamosi. Zij speelt de jaloerse zus. Samen wisten zij de show tot een hoger niveau te tillen. Af en toe zat je vol verbazing te luisteren naar de krachtige noten van April en Karoline. Maar ook qua spel wisten ze beide van wanten. Je voelde wat zij voelde, het kwam puur binnen. Dieter Verhaegen speelde de rol van Sy zo komisch; zijn bewegingen, zijn timing voor het komische was gewoon perfect. De rol van Fletcher werd tijdens de première gespeeld door Sahladin Diliën. Hij was gewoon aandoenlijk, maar wist zijn rol met verve te dragen. Daarnaast maken ook grote namen als Erik Goossens als de bodyguard, Kristof Verhassel en David Cantens hun opwachting. De cast werd aangevuld met een groep enthousiaste ensembleleden en fantastiche energieke dansers.

Het is een avond die je niet snel zal vergeten. Het is een totale ervaring, met lekker eten, fantastische zang en dans. Extra vermelding is toch wel de techniek en de special effects. Dit maakte dat de show één geheel was, een staaltje vakmanschap.

Een enkele opmerking, als je aan de zijkant zit, zie je een groot deel van het podium niet en dat is wel heel erg jammer, zo mis je toch wel veel van deze verder ontzettend goede show.

Voor meer informatie: https://musichall.be

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.