Apeldoorns drama na meer dan een jaar wachten eindelijk op de planken in Orpheus

Apeldoorns drama na meer dan een jaar wachten eindelijk op de planken in Orpheus

April 2020 zou in Theater Orpheus de première van Aan de Vooravond plaatsvindenDoor Corona werden de speeldata van dit drama over het Apeldoornsche Bosch meerdere keren verschoven. 10 tot en met 16 juli 2021 staat de cast eindelijk op het podium van het Apeldoornse theater.

Het verhaal
Kies je voor de zekerheid van je eigen leven of geef je die zekerheid op voor de veiligheid van anderen? Wat zou jij doen? Vluchten of blijven? Dit is het menselijke dilemma waar bezoekers voor worden gezet tijdens de voorstelling.Aan de Vooravond is het autobiografische verhaal van Eli Asser over de gebeurtenissen in het Apeldoornsche Bosch tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 75 jaar geleden.

Cast 
In de oorspronkelijke opzet zou de professionele cast bij worden gestaan door een gedeeltelijk Apeldoornse amateurcast. Jori Hermsen, regisseur: “Door de Corona maatregelen moesten we dit idee helaas loslaten, amateurspelers mogen nog niet repeteren.” De oorspronkelijk cast van Bas Keijzer, Jessica Zeylmaker, Lester van Olffen, Peter Boven en Emma Remmelts wordt nu versterkt door Marjolein den Boer. Hermsen vervolgt: “Samen met deze cast en een negenkoppig ensemble hebben we afgelopen maanden met enorm veel plezier en passie gerepeteerd. We kunnen niet wachten tot de première op 10 juli.”

Meer informatie en tickets
Aan de Vooravond is een eigen productie van Theater Orpheus, in coproductie met Jori Hermsen Producties. De productie wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Veluwe Remembers / Provincie Gelderland, Gemeente Apeldoorn (in samenwerking met Vfonds), Prins Bernard Cultuurfonds Gelderland, Gravin van Bylandt Stichting, Dokter Wittenberg Stichting, Janice Walker Fonds, Rotaryclub Apeldoorn en Frank van der Wal Fonds.

Tickets voor de voorstelling zijn te koop vanaf € 15,-. Op 11 juli is een matinee voorstelling speciaal voor theaterbezoekers die liever ’s middags naar het theater gaan. Meer weten of meteen je tickets bestellen voor een van de voorstellingen op 10 tot en met 16 juli? Kijk dan op www.orpheus.nl/aandevooravond.  

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.